Campus life MTI

A WHO szerint 12 éves kortól mindenkinek maszkot kellene hordania

Elolvasom

A 12 évnél idősebb gyerekeknek is maszkot kellene viselniük a koronavírus-világjárvány elleni védekezés miatt, ugyanúgy, ahogy a felnőtteknek, a 6 és 11 év közöttieknek pedig a körülményektől függően az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) új ajánlása szerint.

Közoktatás MTI

Milliók maradnak ki az oktatásból a járvány miatt világszerte

Elolvasom

A Covid-19-világjárvány miatt távoktatásba kényszerülő mintegy 1,5 milliárd diák több mint felének nincs számítógépe, amellyel követhetné az órákat, 43 százaléka pedig nem rendelkezik internet-hozzáféréssel - figyelmeztetett kedden az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO).

Közoktatás MTI

Félmillió gyerek jutott reménytelen helyzetbe

Elolvasom

Becslések szerint félmillió rohingja gyermek nem jut megfelelő iskolához Bangladesben, reménytelenül és frusztrációkkal tele nőhet fel, ha nem javulnak az oktatás finanszírozásának feltételei - közölte csütörtökön az UNICEF, az ENSZ gyermekalapja.

Közoktatás eduline/mti

Sok gyereket nem járatnak iskolába, az ombudsman lépett

Elolvasom

Az ombudsman egy sor jogalkotási kezdeményezéssel és ajánlással fordult az emberi erőforrások miniszteréhez, és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökének mielőbbi intézkedését kérte. Sok külföldi állampolgárságú gyerek nem jár iskolába, ugyanis a bejelentésnél a hatóságok kénytelenek a szülők szavára hagyatkozni, igazolni semmit sem kell. Nagyon kiszolgáltatottak az illegálisan itt tartózkodók gyerekei.

1 2