Menekült gyerekek milliói nem jutnak iskolai oktatáshoz - figyelmeztet az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR).  Tovább »

Kofi Annan, az ENSZ egykori főtitkára és egy uniós biztos is kiállt ma a CEU mellett.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A világon 2040-re minden negyedik gyerek - nagyjából 600 millió kiskorú - olyan térségben fog élni, ahol a vízforrások "rendkívül szűkösek" -...  Tovább »

Szerintük a szülőket kell segíteni abban, hogy felelősen döntsenek, az államnak nincs joga egy szülők által fizetett útba beleszólni.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Első magyar városként nyerte el Pécs a Tanuló Város díjat, mellyel azokat ismerik el, ahol kimagasló és „kézzel fogható” a fejlődés az oktatás és az...  Tovább »

A világon csaknem 16 millió olyan 6 és 11 éves közötti lány él, aki a jelenlegi tendenciák alapján soha nem fog iskolába járni, és számuk kétszerese...  Tovább »

A nők tudományos életbeli alulreprezentáltságára hívta fel a figyelmet az UNESCO és az Európai Parlament is a tudományos pályát választó nők és...  Tovább »

Az ombudsman egy sor jogalkotási kezdeményezéssel és ajánlással fordult az emberi erőforrások miniszteréhez, és a Klebelsberg Intézményfenntartó...  Tovább »

Mik is azok az emberi jogok, és mit tartalmaz az erről szóló ENSZ-nyilatkozat?  Tovább »

Másodszor is első díjat nyert Jánka Eszter, a budapesti Thomas Mann Gimnázium diákja egy nemzetközi ifjúsági...  Tovább »

Világszerte mintegy 57 millió gyerek nem jut alapfokú oktatáshoz, és ötven százalékuk konfliktusövezetekben él –...  Tovább »

Jánka Eszter, a budapesti Thomas Mann Gimnázium 11.  Tovább »

Michael Douglas, az ENSZ békekövete reklámozza azt a művészeti pályázatot, amelyet az 5-17 éves korosztály számára...  Tovább »

Különleges kampányt indított Jean-Michel Jarre, aki a koncertjeire szóló jegyek árából egy centet gyerekek oktatására ajánl fel.  Tovább »

Rendszeresen járok iskolába, mert tanár szeretnék lenni - mondja Nurto Mohamed Majov, a Mogadishuban újra megnyitott ingyenes állami általános...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X