Közoktatás Eduline

Középiskolák és egyetemek rangsora: a Fazekas, az ELTE és a Rendőrtiszti az élen

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium – 2010-ben ezek az intézmények vezették az egyetemi, főiskolai és a középiskolai rangsort. Kezdődik az új tanév, ezért utánanéztünk, milyen szempontok alapján állítják össze a rangsorokat, és melyek a vissza-visszatérő szereplők.

Felsőoktatás Eduline

ELTE, Műegyetem, CEU és Szeged: magyar egyetemek a világ legjobbjai között

Elolvasom

Az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem is felkerült a QS Quacquarelli Symonds 2011-es természettudományi rangsorára, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a negyedik helyet szerezte meg a Cybermetrics Lab közép- és kelet-európai felsőoktatási listáján, a CEU jogi tanszékét pedig egy cseh napilap választotta Közép-Európa legjobbjának. Milyen rangsorokban találhatunk magyar egyetemeket?

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemek és főiskolák rangsora: ezek az ország legjobb informatikai karai

Elolvasom

Több mint 2700 diák jelentkezett 2010-ben mérnök informatikus szakra, amely évről évre bekerül a tíz legnépszerűbb alapképzés közé. Az informatikai terület iránt érdeklődők tíz egyetemi és főiskolai kar közül választhatnak, az összesített kari rangsor élén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara áll.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemek és főiskolák rangsora: a legjobb orvosi és egészségtudományi karok

Elolvasom

2009-ben és 2010-ben is bekerült a tíz legnépszerűbb szak közé az általános orvosi képzés, amelyet tavaly több mint kétezren jelöltek meg a jelentkezési lapjukon. Az orvos- és egészségtudományi terület iránt érdeklődők idén is tizennyolc egyetemi és főiskolai kar közül választhattak, az összesített kari rangsor élén már több éve a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemek és főiskolák rangsora: a legjobb társadalomtudományi karok

Elolvasom

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2010-ben is bekerült a tíz legnépszerűbb képzés közé a kommunikáció és médiatudomány szak, amelyre több mint 2200-an adták be a jelentkezésüket. Akit a társadalomtudományi terület érdekel, huszonhárom egyetemi és főiskolai kar közül válogathat, a rangsor élén idén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem áll.

Érettségi-felvételi Eduline

Felsőoktatási rangsor: ezek az ország legjobb jogi egyetemei

Elolvasom

2010-ben is bejutott a tíz legnépszerűbb képzés közé a jogász szak - több mint ezernyolcszázan szerettek volna bekerülni valamelyik hazai felsőoktatási intézmény jogi karára. Az igazgatási és jogi terület iránt érdeklődő diákok idén is kilenc egyetem és egy főiskola közül választhatnak: a Felvi rangsorában az élen az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll.

Felsőoktatás Edupress

Az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem is bekerült a világ legjobb egyetemei közé

Elolvasom

Egy sanghaji egyetemi rangsor a Harvardot, a Forbes csak az egyesült államokbeli felsőoktatási intézményeket tartalmazó összeállítása pedig egy massachusettsi kis magánfőiskolát nevez meg a legjobbnak. A világ ötszáz legjobb egyetemét rangsoroló Shanghai Jiao Tong University listáján 154 amerikai, 38 egyesült királysági, 25 japán, 39 német, 23 kanadai, 22 francia, 17 ausztrál egyetem található meg.

Felsőoktatás Eduline

Új egyetemi rangsort készít az EU

Elolvasom

Elégedetlen az EU az európai felsőoktatási intézményeknek a világ egyetemeit tartalmazó rangsorokban elfoglalt helyével, ezért saját értékelés készítésébe fogott. A HVG a listákat vetette össze.

1
7 8 9 10 11 12 13