szerző:
Eduline

A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Pécsi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem és a Zsigmond Király Főiskola vezeti a HVG gazdaságtudományi képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2015, benne tíz képzési terület és több mint negyven szak rangsorával.

©

"A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaság-tudományi Kara annak köszönheti elsőségét, hogy nagyon magas a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya" - olvasható a HVG kiadványában, amelyből az is kiderül: szinte az összes gazdasági karon 50 százalék feletti a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya. Az összesített HVG-rangsort itt nézhetitek meg.

Az öt legjobb gazdaságtudományi kar

Rang (oktatók kiválósága)

Intézmény

Rang (hallgatók kiválósága)

Intézmény

1.

Pécsi Tudományegyetem KTK

1.

Budapesti Corvinus Egyetem GTK

1.

Szent István Egyetem GTK

2.

Budapesti Corvinus Egyetem KTK

3.

Zsigmond Király Főiskola

3.

Budapesti Gazdasági Főiskola KVIK

4.

Nyugat-magyarországi Egyetem KTK

4.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem GTK

4.

Széchenyi István Egyetem GK

5.

Budapesti Gazdasági Főiskola KKK

   

5.

Szegedi Tudományegyetem GTK

     A hallgatói teljesítmény alapján összeállított rangsort a Budapesti Corvinus Egyetem két gazdasági kara, a Budapesti Gazdasági Főiskola két kara, valamint a Műegyetem és a szegedi egyetem egy-egy kara vezeti. "A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Gazdálkodástudományi Kara messze veri a mezőnyt; valamennyi mutatóban - akárcsak tavaly - az első helyet szerezte meg. A felvettek átlagpontszáma 460 pont felett volt" - olvasható a kiadványban.

A gazdaságtudományi képzésterületen az idén is indíthattak államilag támogatott képzést az egyetemek és főiskolák, ám a kormány által magasan megállapított minimumponthatár miatt szinte csak a Corvinusnak jutott állami ösztöndíjas hallgató. Összesen 37 intézményben van gazdasági képzés, de közülük a két Corvinus-kar mellett csak az ELTE Társadalomtudományi Karának közgazdasági képzésén haladta meg a felvettek átlagpontszáma a 400-at.

A HVG rangsor - Diploma 2015 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megismerhetitek a pályakövetési rendszer adatait, megtudhatjátok, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, milyen "extra" szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, és milyen ösztöndíjakra pályázhattok. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!