szerző:
Eduline

Felkerült a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) 2014/2015-ös, a mérnöki és műszaki területről készített rangsorára.

©

A 254. helyen végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a Quacquarelli Symonds (QS) 2014/2015-ös, a világ négyszáz legjobb, mérnöki és műszaki képzést nyújtó intézményének listájára. A BME az egyetlen magyarországi egyetem, amely felkerült a listára, amelyet a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a Stanford és az ETH Zürich vezet.

A rangsor összeállításakor négy szempontot vettek figyelembe. Az egyetem a tudományos hírnév szerinti rangsorban a 162. helyen végzett. A munkáltatói vélemények, a tudományos munkák idézettsége, valamint az idézettségre utaló bibliográfiai indikátor (h-index citations) szerinti listán a 201. helyet szerezte meg a BME, több tucat intézménnyel holtversenyben.

A Quacquarelli Symonds minden évben elkészíti a legjobb felsőoktatási intézmények világrangsorát. Ahogy korábban beszámoltunk, az összesített, 2014/2015-ös rangsorban négy magyar egyetem szerepel: a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Debreceni Egyetem. Az élet- és egészségtudományi rangsorra három magyar intézmény került fel: erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!