Közoktatás Eduline

Tarthatatlan a helyzet: egy hónap alatt már 100 óra elmaradt a budai gimnáziumban

Elolvasom

Lassan tarthatatlanná válik a helyzet a Budai Nagy Antal Gimnáziumban, ahol már az első hónapban száznál több óra is elmaradt és kétszázat csak helyettesítéssel tudtak megoldani. A nevelőtestület és a szülők is az igazgató leváltását követelik, a tankerület pedig rendkívüli pályázatot hirdetett igazgatóhelyettesi pozíciókra.

Közoktatás Eduline

Tovább dagad a budai iskolabotrány

Elolvasom

Az új igazgató jószerével egy kérdésre sem tudott válaszolni, és még a polgármestert is meghívta a Budai Nagy Antal Gimnázium szülői választmányának fórumára. Ebből is botrány lett.

Felsőoktatás Eduline

Botrány a Debreceni Egyetemen: ezért akadtak ki a professzorok

Elolvasom

Felháborodást keltett a Debreceni Egyetem (DE) tekintélyes tudományos munkássággal bíró tudósai, professzorai és tanszékvezetői körében, hogy az intézményben tiszteletbeli doktorrá kívánják avatni Mocsai Lajost, akit tavaly vitatott körülmények között neveztek ki a Testnevelési Egyetem rektorává – írta a Népszabadság.

Nyelvtanulás Eduline

Nyelvvizsgabotrány: több tucatnyian buktak le az állami szerveknél

Elolvasom

Hamis nyelvvizsga miatt több tucat embernek kellett távoznia a rendőrségtől, és a jogtalanul felvett nyelvpótlékot is vissza kell fizetniük. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak tíz pénzügyőre ül a vádlottak padján. Hasonló esetek előfordultak a Honvédségnél, a Katasztrófavédelemnél és a Budapesti Törvényszéknél is - írja a hvg.hu.

1 2 3 4