Közoktatás Eduline

Tovább dagad a budai iskolabotrány

Elolvasom

Az új igazgató jószerével egy kérdésre sem tudott válaszolni, és még a polgármestert is meghívta a Budai Nagy Antal Gimnázium szülői választmányának fórumára. Ebből is botrány lett.

Felsőoktatás Eduline

Botrány a Debreceni Egyetemen: ezért akadtak ki a professzorok

Elolvasom

Felháborodást keltett a Debreceni Egyetem (DE) tekintélyes tudományos munkássággal bíró tudósai, professzorai és tanszékvezetői körében, hogy az intézményben tiszteletbeli doktorrá kívánják avatni Mocsai Lajost, akit tavaly vitatott körülmények között neveztek ki a Testnevelési Egyetem rektorává – írta a Népszabadság.

Nyelvtanulás Eduline

Nyelvvizsgabotrány: több tucatnyian buktak le az állami szerveknél

Elolvasom

Hamis nyelvvizsga miatt több tucat embernek kellett távoznia a rendőrségtől, és a jogtalanul felvett nyelvpótlékot is vissza kell fizetniük. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak tíz pénzügyőre ül a vádlottak padján. Hasonló esetek előfordultak a Honvédségnél, a Katasztrófavédelemnél és a Budapesti Törvényszéknél is - írja a hvg.hu.

Érettségi-felvételi Eduline

Elcserélt tételek, kiszivárogtatott megoldások: az elmúlt évek érettségi botrányai

Elolvasom

Ellopott tételek, elcserélt feladatsorok és hibás tesztlapok - az elmúlt húsz évben az összes létező módon sikerült elrontani az érettségi megszervezését. Volt olyan gimnázium, ahol tévedésből egy héttel korábbi időpontra hívták be a vizsgázókat, máshol az írásbeli eredményeket kellett megsemmisíteni, mert az iskola elfelejtett záróvizsgát szervezni az előrehozott érettségire jelentkezőknek. A pálmát a 2000-es érettségi botrány viszi: véletlenül az 1999-es olaszérettségi nyelvtani tesztjét osztották ki a végzősöknek.

1 2 3 4