Érettségi-felvételi Eduline

Elcserélt tételek, kiszivárogtatott megoldások: az elmúlt évek érettségi botrányai

Elolvasom

Ellopott tételek, elcserélt feladatsorok és hibás tesztlapok - az elmúlt húsz évben az összes létező módon sikerült elrontani az érettségi megszervezését. Volt olyan gimnázium, ahol tévedésből egy héttel korábbi időpontra hívták be a vizsgázókat, máshol az írásbeli eredményeket kellett megsemmisíteni, mert az iskola elfelejtett záróvizsgát szervezni az előrehozott érettségire jelentkezőknek. A pálmát a 2000-es érettségi botrány viszi: véletlenül az 1999-es olaszérettségi nyelvtani tesztjét osztották ki a végzősöknek.

Közoktatás Eduline

Kinek a legnagyobb a "csomagja"? Lelepleződött a botrányhős tanárnő

Elolvasom

Katharine Birbalshing a brit munkáspárt oktatáspolitikájára mért lesújtó kritikájával szerezte hírnevét a konzervatív párt tavaly októberi konferenciáján, az angol pedagógus nevét azonban ismét felkapta a brit média. Ezúttal szókimondó randikönyve miatt, amelyben a főhős többek közt arra a kérdésre keresi a választ, hogy melyik partnerének nagyobb a „csomagja”.

Felsőoktatás Eduline

Botrányok az egyetemeken: 2010 legnagyobb port kavaró ügyei

Elolvasom

Bár 2010 elsősorban a nagy-britanniai és olaszországi egyetemi tüntetésektől és tandíjvitáktól volt hangos, itthon sem unatkozhattunk: a Pécsi Tudományegyetemen tavasszal vesztegetési botrány pattant ki, a Harsányi János Főiskola művészeti képzései miatt került bajba, októberben pedig több tízezres tiltakozás indult az új felsőoktatási koncepció ellen. Az év hírei - kommentár nélkül.

1 2 3 4