szerző:
Eduline

Összeesett és meghalt egy Londonban dolgozó 21 éves gyakornok, miután három napon keresztül is reggel hatig dolgozott.

Gyakornokok: akár heti 100-110 órát is dolgoznak
©

Összeesett és meghalt egy Londonban dolgozó 21 éves gyakornok, miután három napon keresztül is reggel hatig dolgozott. Egy hét volt hátra a gyakornoki idejéből. Moritz Erhardt a Michigani Egyetem hallgatója volt - írja az Index.

A 21 éves epilepsziás fiúra a lakásán találtak rá holtan, a zuhanyzóban esett össze. A Bank of America közleményben reagált az esetre, sokkolták őket a történtek. Erhardt népszerű és szorgalmas volt a cégnél.

John McIvor, a cég kommunikációs vezetője nem erősítette meg Erhardt halálának körülményeit, de néhány részletet azért elárult a gyakornokok életéről. Az egész program lényege, hogy a gyakornokok belelássanak a cég munkájába, ők pedig ki tudják választani a legmegfelelőbb jövőbeli munkatársat maguknak. Arról azonban nem akart beszélni, hogy az emberek mennyi időt töltenek munkaidőn kívül az irodában.

Az Independentnek egy korábbi befektetési bankár arról számolt be, hogy a gyakornokok gyakran napi 14 órát dolgoznak, egy másik volt bankár azt mondta, hogy nem ritka a heti 100-110 óra sem.