Felsőoktatás Eduline

Kár lenne rettegni a gólyatábortól

Elolvasom

Az ELTE 2014-es botrányai óta nagyobb figyelem helyeződik a gólyatáborokra. Sőt, egyes újonnan felvételizők rettegésig eljuthattak, ha a saját közelgő táborukra gondoltak, esetleg emiatt távol is maradtak tőle. Kár lenne, mert az elküldött tapasztalataitok szerencsére idén sem a botrányokról szólnak.

Közoktatás MTI

Elfogyott a türelmük: bepereli a Kliket a dombóvári önkormányzat

Elolvasom

Pert indít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ellen a dombóvári önkormányzat. A Tolna megyei város vezetése szerint az állami iskolafenntartó nem fordít elég pénzt a település tanintézményeinek karbantartására, és így gyorsan romlik az épületek állaga - írta a Népszabadság a pénteki számában.

Közoktatás Eduline

Óriási botrány: Móricz helyett ezt a könyvet kell elolvasni a 8. osztályosoknak

Elolvasom

A Légy jó mindhalálig helyett Janne Teller Semmi című regényét adta fel egy tanár kötelező olvasmánynak egy budapesti iskolában. A regény világszerte megosztja a tanárokat és kritikusokat, most pedig egy egykori magyartanár szedte le róla a keresztvizet, és felháborodott levelet írt az iskola igazgatójának és Czunyiné Bertalan Juditnak is.

Közoktatás Eduline

Tarthatatlan a helyzet: egy hónap alatt már 100 óra elmaradt a budai gimnáziumban

Elolvasom

Lassan tarthatatlanná válik a helyzet a Budai Nagy Antal Gimnáziumban, ahol már az első hónapban száznál több óra is elmaradt és kétszázat csak helyettesítéssel tudtak megoldani. A nevelőtestület és a szülők is az igazgató leváltását követelik, a tankerület pedig rendkívüli pályázatot hirdetett igazgatóhelyettesi pozíciókra.

1 2 3 4