Közoktatás MTI

Újabb botrány készül a közoktatásban: a PSZ összehívná a sztrájkbizottságot

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a köznevelési törvény tervezett módosítása több ponton súlyosan sérti a leghátrányosabb helyzetben lévő tanulók és szülők érdekeit. A szakszervezet a leghatározottabban tiltakozik a tervezett változtatások ellen, és azt kéri, hogy az Országgyűlés jelen formájában ne szavazza meg. Balog Zoltán szakminisztertől azt kérik, hívja össze a pedagógusok sztrájkbizottságának ülését, Orbánnak pedig levelet írtak a vetítési alap emeléséről, de választ hiába várnak.

Felsőoktatás Eduline

Kár lenne rettegni a gólyatábortól

Elolvasom

Az ELTE 2014-es botrányai óta nagyobb figyelem helyeződik a gólyatáborokra. Sőt, egyes újonnan felvételizők rettegésig eljuthattak, ha a saját közelgő táborukra gondoltak, esetleg emiatt távol is maradtak tőle. Kár lenne, mert az elküldött tapasztalataitok szerencsére idén sem a botrányokról szólnak.

Közoktatás MTI

Elfogyott a türelmük: bepereli a Kliket a dombóvári önkormányzat

Elolvasom

Pert indít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ellen a dombóvári önkormányzat. A Tolna megyei város vezetése szerint az állami iskolafenntartó nem fordít elég pénzt a település tanintézményeinek karbantartására, és így gyorsan romlik az épületek állaga - írta a Népszabadság a pénteki számában.

Közoktatás Eduline

Óriási botrány: Móricz helyett ezt a könyvet kell elolvasni a 8. osztályosoknak

Elolvasom

A Légy jó mindhalálig helyett Janne Teller Semmi című regényét adta fel egy tanár kötelező olvasmánynak egy budapesti iskolában. A regény világszerte megosztja a tanárokat és kritikusokat, most pedig egy egykori magyartanár szedte le róla a keresztvizet, és felháborodott levelet írt az iskola igazgatójának és Czunyiné Bertalan Juditnak is.

1 2 3 4