szerző:
Eduline

Nyomozást indított a rendőrség a Yale egyik farsangi bulija ügyében. Az egyetem egyik diákkörének zárkörű partija odáig fajult, hogy több hallgatót kórházba kellett szállítani.

A buli résztvevőit a végzősökből álló The Pundits nevű diákkör tagjai állítólag folyamatosan itatták, majd arra kényszerítették őket, hogy vetkőzzenek le. A rendőrségnek egyelőre nincsenek pontos információi arról, hogy szexuális zaklatás történt-e – írja a Daily Mail.

A Yale campusa: botrány botrányt követ?
©

A bulin történtekre maguk a meghívottak is másképp emlékeznek: az egyik hallgató a Yale napilapjának úgy nyilatkozott, hogy rengeteget ittak, így bármire rávehették őket a felsőbbévesek, például arra is, hogy megcsókolják egymást. Egy másik egyetemista ezzel szemben azt állítja, semmi szokatlan nem történt a partin. "Én végig a konyhában és a nappaliban voltam, és bár tényleg sokat ittunk, semmi olyat nem láttam, ami arra utalt volna, hogy bárkit is szexuális zaklatás ért. Csak másnap hallottam az erről szóló pletykákat" - mondta.

A rendőrség még nyomoz az ügyben, az amerikai elitegyetemek közé tartozó Yale rektora azonban már most kijelentette, nem tűri tovább a kemény alkoholizálást és az eldurvuló partikat a campus területén. A februári buli hajnalán egyébként összesen tíz hallgatót kellett kórházba szállítani alkoholmérgezés miatt.

eduline