szerző:
Eduline

Több tankerületben is fórumra hívta a tanárokat a helyi Klik a tegnapi tüntetések idején, azonban néhány helyen botrányba fulladtak az egyeztetések.

Egy dunaújvárosi portálon számolt be róla vendégposztban egy pedagógus, hogy telt a fórum. A szerző szerint nem válaszoltak a 150-200 jelenlévő tanár kérdéseire, csak annyit ígértek, hogy továbbítják azokat a megfelelő helyre.

A dunaújvárosi fórumon jegyzőkönyv sem készült, így a résztvevő tanárok már komolytalannak tartották a megbeszélést. A beszámoló szerint tapssal fejezték ki a szolidaritásukat az éppen akkor tüntetőkkel. Végül átvették a fórum irányítását, és kézfeltartással a demonstrálók által is hangoztatott követeléseket fogadták el.

A tegnapi tüntetésekről készült beszámolónket itt olvashatjátok.

Hasonlóan paprikás volt a hangulat a VI. kerületi tankerület fórumán, sőt, az egyik résztvevő beszámolója szerint egyenes forradalmi. Úgy tudni, itt sem voltak hajlandók a szervezők jegyzőkönyvet felvenni, még a napirendi pontokban sem sikerült megállapodni, mire a résztvevő tanárok kivonultak a teremből.

A Pécsi Stop hozta nyilvánosságra azt a mobiltelefonnal készített felvételt, ami egy pécsi fórumon készült. A tankerületi vezető beszéde után egy tanár kiment a közönség elé, és arra kérte a tanárokat, hogy felállással fejezzék ki szolidaritásukat a tüntetőkkel.

A sajtót egyik fórumra se engedték be.