Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Több ezer tanár, szülő és diák tüntetett több városban

1

Miskolcon, Budapesten és további kilenc városában vonultak utcára délután a pedagógusok. A megmozdulások előtt az azokat kirobbantó miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelét már közel 30 ezren írták alá, köztük 600 intézmény. Többek közt leterheltség, a forráshiány és a központosítás a legnagyobb gond a tiltakozók szerint.

Forrás: Fazekas István
hirdetés
hirdetés

18:52 - Véget ért a miskolci tüntetés, 13-ára várnak mindenkit Budapestre

A hvg.hu szerint szervezők azt mondták, a rendőrség adatai szerint ötezren voltak a miskolci tüntetésen. Itt is elhangzott, hogy 13-án Budapesten folytatják.

18:32 - Budapesten is vége a demonstrációnak.

18:28 - Pécsen és Sopronban véget ért a tüntetés

Miskolcon Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke beszél.

18:19 - Pécsről is Budapestre tartanak, egy nagy, közös tüntetés várható

A tüntetésen elmondták, buszokkal és telekocsikkal indulnak a fővárosba 13-án.

18:15 - Már a Klik teljes megszüntetése a cél

Legalábbis több felszólaló szavaiból ez tűnik ki. Mendrey László, a PDSZ elnöke, Pilz Olivér és Pukli István is azt mondták, ezt a biciklit nem lehet megjavítani, végleg elromlott. Ezzel arra utaltak, hogy Balog Zoltán múlthéten arról beszélt, a központposításaé (tehát a Klik létrehozásával) túltolták a biciklit.

18:08 - Elmarad a februári10-i tüntetés

Ezt Budapesten jelentették be. A Szabadság téri demonstráció résztvevői inkább a 13-ra meghirdetett, Kossuth téri tüntetéshez csatlakoznak.

17:56 - "Magyarországon szeretnék tanulni"

Ezt mondja egy hermanos diák a miskolci tüntetésen. Azt mondja, büszke a tanáraira, akik nyílt levelükkel elindítottak egy akciót.

17:55 - Budaörsön állítólag annyian tüntetnek, mint Budapesten

Tehát 500 és 1000 között lehet a résztvevők száma.

17:43 - Győrben 120-an mentek el tüntetni

Végül az erős eső miatt pár beszéd után befejezték, de azt ígérték a szervezők, hogy jövő héten bepótolják - írja a Kisalföld.

17:36 - Elégtelent adnak az EMMI-nek Miskolcon

Erről beszélnek a színpadon. Pilz Olivér, a miskolci Herman közalkalmazotti tanácsának elnöke és Pukli István, a budapesti Teleki igazgatója szólalt fel. Arról beszélnek, hogy nem értik, miért kellett idáig eljutni, miért nem hallgatta meg őket eddig a kormány. "Követeljük, hogy az oktatás nemzeti érdek legyen!" - mondták.

17:29 - Miskolcon beszédeket mondanak, itt lehet élőben követni

 

17:20 - Budapesten egyre többen érnek ki a Szabadság térre

Miskolcon tovább duzzadt a tömeg, miután a Városház téren még 150-es csatlakoztak. Budapesten nagyjából 500-an lehetnek a Szabadság téren. Sopronban és Szegeden fél hatkor kezdődik a tüntetés.

17:05 - Orbán Viktort hallgatnak és bicikliket tolnak

Jelenleg a diákok panaszait játsza egy hangszóró a miskolci tiltakozáson. Balog múltheti nyilatkozatára utalva "Túltoltuk' feliratú biricklikkel vonul a Miskolcnak Hangja Van szervezet - írja a boon.hu.

16:53 - Miskolcon csendben vonulnak a tiltakozók

Néma csendben vonulnak a miskolci tiltakozók. Öt órakor kezdődik a budapesti, a pécsi, a békéscsabai és a szombathelyi demonstráció. A borsodi megyeszékhelyen több ezren vannak az utcán.

16:31 - Botrány egy budapesti tankerületben

A Klik több tankerületében is fórumra hívták a pedagógusokat ma délutánra. Tudomásunk szerint a VI. kerületi tankerületben botrányba fulladt a párbeszéd, miután a tankerületi vezetők a napirendről sem tudtak megállapodni a résztvevő tanárokkal.

16:30 - Újabb csatlakozó a tiltakozáshoz

Délután jelezte a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, hogy ők is csatlakoznak a tiltakozókhoz. Mint írták, "sürgetik a közoktatás rendszerszintű problémáinak megoldása mellett, a felnőtt nyelvoktatás területén tapasztalható állapotok azonnali javítását".

Tegnapi cikkünkben szavaztattunk titeket arról, mit gondoltok a tüntetésről. Közel 70 százalék válaszolta, hogy támogatja a tiltakozókat, 22 százalék pedig a részvételét is ígérte valamelyik megmozduláson. A szavazók 6 százaléka nem értett egyet a lázadó tanárokkal.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Jutisimi Juti

TANÍTANI KÉNE MÉLTÓSÁGGAL TISZTÁN ÉS LELKIISMERETTEL A JÓ FIZETÉSÉRT, NEM PEDIG HÁBOROGNI ÉS A DIÁKOKAT ÉS AZ EMBEREKET USZÍTANI.NAGY SZÉGYENRE VALL ÉRTELMISÉGIEKRE NÉZVE ÉS FELHÁBORÍTÓ AMIT MŰVELNEK!!!

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X