szerző:
Eduline

A Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Devecz Miklós megbotránkoztató posztot osztott meg Facebook-oldalán.

©

Devecz Miklós nem először került a figyelem középpontjába, ő volt ugyanis az, aki a szegedi egyetem szépségversenyén zsűrizte a női hallgatókat, valamint aki szerint az egyetemi hallgatóknak az a dolga, hogy hallgassanak és tanuljanak.

Az Átlátszón megjelent írás szerint a kancellár érdekes megközelítést talált a menekültkérdéshez. A poszt egy csoport meztelen, fehér nőt ábrázol, lengyel felirattal, amelynek a jelentése az, hogy „végre normális bevándorlók.” A képet róla itt találjátok.

„A kancellár egy olyan politikai üggyel viccel, amelynek rengeteg halálos áldozata van már eddig is, továbbá a fehér, meztelen nők tárt karokkal fogadása megalázó a nőkre nézve és az ebbe a kategóriába nem eső, muszlim többségű menekültekre nézve is súlyosan sértő” – írta a lap.

A Szegedi Tudományegyetem jelenleg hatályos Szervezeti és Működési Szabályzata szerint a kancellár az intézmény első számú működtetője, így a rektor után az egyetem második legbefolyásosabb személye – emlékeztet a cikk, amely arra is rámutat, hogy a kancellár – akinek a profilképe az egyetem hivatalos címere –, nyilvános véleménynyilvánítása felveti a kérdést, hogy a vezető mennyire képviseli az intézményhez méltó módon annak szakmai működését, előmenetelét és hírnevét.