szerző:
Eduline

Az új igazgató jószerével egy kérdésre sem tudott válaszolni, és még a polgármestert is meghívta a Budai Nagy Antal Gimnázium szülői választmányának fórumára. Ebből is botrány lett.

©

Fórumot hívott össze a Budai Nagy Antal Gimnázium szülői választmányának elnöksége. A szülők csak az új igazgatót, a helyetteseit és a tanárokat várták. Azt előre tisztázták, sem a KLIK-et, sem az önkormányzatot, sem a sajtót nem várják az eseményre. Manolovitsné Erdőközi Orsolya igazgató mégis meghívta Karsay Ferenc polgármestert.

A polgármester csak a tanévnyitón elmaradt beszédét akarta bepótolni, kapott is öt percet. A beszédét azonban hol tapssal, hogy felhördüléssel nyugtázták a szülők, így a kezdeti „csak békét szeretne” retorikát hamar megváltoztatta Karsay és azzal fenyegette meg az egybegyűlteket, hogy „csak saját maguk alatt vágják a fát. Lehet lázadni, de mindenki vesztes lesz”. Ezután a szülők kiküldték a teremből, majd próbálták megtudni Manolovitsnétól, mit tervez a jövőre nézve - írta a 24.hu.

Azt kérdezték, miként kívánják az órarendet kijavítani, miután sikerült a gimnázium történetében először a 9-12. évfolyamosoknak minden nap 7.15-től tanítást előírni. Ez pedig a gyerekek teljes kimerültségéhez fog vezetni. Kiderült, a vezetők az órarend összeállítását egy szoftverre bízták. Manolovitsné nem tudott válaszolni rá, hogy az év elején felvett jelentős számú tanuló milyen tanulmányi átlaggal került az iskolába. Szerinte „megfelelnek” a tanulók a pedagógiai szabályzatnak.

A szülők ezt furcsállják, mert a 11. tehetséggondozó évfolyamra 19 éves is bekerült, ami akkor lehetséges, ha a tanuló évismétlő. Az igazgatót a megbeszélésen két dolog zavarta: amikor a plágiumával kapcsolatosan kapott megjegyzést és amikor rákérdeztek, igaz-e, hogy az iskolára a református egyház pályázik.

Utóbbi kérdésre olyan hiteltelenül csodálkozott rá, hogy a szülők szerint az maga volt a válasz. Végül azt kérdezték, ha a szülők legalább 80 százaléka erre írásban is kéri, lemond-e. Manolovitsné erre azt válaszolta, hogy nem, noha a szülők szerint ez az iskola fennmaradásának egyetlen lehetősége, mert az általa eddig okozott károkat is hónapok alatt lehet felszámolni és a tanári fluktuáció is csak a leváltásával akadályozható meg. A szülők további lépésekre készülnek – tudatta a Budai Nagy Antal Gimnázium Szülői Választmányának elnöke.