Felsőoktatás Eduline

Nem adja az elnökséget a szegedi egyetem veterán HÖK-vezére

Elolvasom

Két beadvány érkezett az Alkotmánybíróság elé áprilisban a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatától. Nem nehéz kitalálni, hogy az évek óta jogi csatározást folytató Török Márk szeretné, ha korábbi bírói végzéseket és a felsőoktatási törvény egy pontját megsemmisítené a testület, hogy ő továbbra is HÖK-elnök maradhasson – írja az Átlátszó Oktatás.

Felsőoktatás Eduline

"Már meg is nyertem a választást" - megszólalt a veterán HÖK-elnök

Elolvasom

Már meg is nyertem a választást – így reagált Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke a Magyar Nemzet kérdésére, hogy a 2017/2018-as tanévben ismét indul-e a pozícióért. Török hallgatói önkormányzati karrierjét 2004-ben kezdte, nemrégiben pedig kilencedszerre választották EHÖK-elnökké.

Felsőoktatás Eduline

Nem adja a HÖK-elnökséget Török Márk, nemzetközi bíróság elé viheti az ügyet

Elolvasom

Nem igazán hiszem el, hogy ezt az ügyet el lehet bukni – így reagált a Magyar Nemzetnek Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem EHÖK-elnöke arra, hogy a Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítélete szerint nem választhatták volna újra a hallgatói szervezet élére 2015-ben. Fellebbezni fog, sőt akár nemzetközi bíróság elé is vinné az ügyet.

Felsőoktatás Eduline

A közvélemény előtt védhetetlenek a túlkoros hökösök

Elolvasom

Egyelőre nem tudni, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája megtámadja-e a túlkoros hökösöknél alkalmazott 4 éves korlátot tartalmazó jogszabályt, de addig is patikamérlegen mérik szavaikat. Határozott kiállás egyelőre nincs az örök egyetemistának számító hökösök mellett, hiszen szinte védhetetlen lenne a hallgatói közvélemény előtt is, ha valaki 12 évnyi höközés után is az egyetemen akar maradni vezető pozícióban. Patikamérlegen mérik szavaikat.

Felsőoktatás Eduline

A politika is beletenyerelt a szegedi EHÖK elnök ügyébe

Elolvasom

Miután a túlkoros hallgatói elnök, Török Márk sejtelmesen az egyetemi vezetés korrupciós ügyeire utalt, a Párbeszéd Magyarországért feljelentést tett hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújában. A párt szegedi szervezete szerint Töröknek is mennie kell, illetve azt kérik, hogy fedje fel a bizonyítékait.

Felsőoktatás Unyatyinszki György

Ne feledkezzünk meg a túlkoros debreceni EHÖK-elnökről sem

Elolvasom

Körösparti Péter pár éve azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy ő lett a HÖOK legidősebb elnöke a DE EHÖK mellett. 12 év höközés után ő biztosan nem folytatja hökös munkáját. Utódja, Bognár István Ádám sem sokáig maradhat, sőt, könnyen lehet, hogy jogszerűen meg sem kezdheti elnöki munkáját.

Felsőoktatás Eduline

A dékán szerint a szegedi EHÖK egy karikatúra

Elolvasom

A Szegedi Tudományegyetem általános orvoskarának dékánja szerint Török Márk EHÖK-elnök úgy él az egyetemen, hogy csak azt nem csinálja, amiért mások egyetemre mennek. Egy másik dékán, az egyetem korábbi rektora szerint a túlkoros elnök nem fog lemondani, inkább bíróságra megy.

1 2