szerző:
Eduline

Török Márk a jedi tanács elnöke lesz - ezt a flegma választ kapta a Csongrádhír.hu a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatától, amikor arról kérdezték a szervezetet, a túlkoros HÖK-elnök milyen pozíciót fog betölteni a nemrég megvásárolt Telin TV-nél.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatának egyik vállalkozása, a Hallgatói Mozgalom Vagyonkezelő Kft. vásárolta meg a Telin TV-t üzemeltető céget, amelyben így 100 százalékos tulajdonrészt szerzett. A vételár 500 ezer forint volt, a hallgatói szervezet közleményében köszönetet mondott Oláh János tulajdonosnak a szegedi kábelcsatorna jelképes eladási áráért.

A Csongrádhír.hu szeretette volna megtudni, milyen szerepet kap Török Márk HÖK-elnök a csatornánál, mire a hallgatói önkormányzat sajtósa e-mailben azt választolta:

A jedi tanács elnöke lesz
a tv-n belül :-)

A hírportál többi kérdésére érdemben válaszolt. A Telin TV munkatársai folytatják a munkájukat a csatornánál. Az, hogy kik fogják a főbb pozíciókat betölteni, csak februárban derül ki. Ugyanis ekkor születnek végleges döntések a kérdésben, valamint a műsorstruktúrát is ekkorra alakítják ki. A lehető legszélesebb mértékben szeretnének a műsorokat hallgatókkal előállítani, egy olyan tv-t kívánnak létrehozni, amely a hallgatóktól a hallgatóknak lesz.

Bíróság dönthet a túlkoros szegedi HÖK-elnök sorsáról

Bíróság döntheti el, vezetheti-e a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatát Török Márk, aki már tíz éve HÖK-elnök - derül ki az Ikotity István LMP-s képviselő kérdésére adott írásbeli válaszból. Az LMP-s képviselő arról kérdezte az emberi erőforrások miniszterét, „rendben van-e, hogy Török Márk maradhat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke egy évtized után is?".