Felsőoktatás MTI

Magyar díszdoktorokat avattak Kijevben

Elolvasom

A Kijevi Nemzeti Nyelvészeti Egyetem díszdoktorrá avatta Mezey Barna professzort, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektorát és Pákh Imre munkácsi születésű, az Egyesült Államokban élő üzletembert, a magyar nyelvoktatás szponzorát - tájékoztatta szerdán az MTI-t a kijevi magyar nagykövetség.

Felsőoktatás MTI

Nemi erőszak a gólyatáborban: válaszolt a HÖOK-elnöknek az ELTE rektora

Elolvasom

Az ELTE rektora bízik benne, hogy a jövőben megkapják a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájától (HÖOK) a gólyatáborokban történt erőszakos cselekmények utáni helyzet rendezéséhez szükséges támogatást, ugyanakkor azt indokolatlannak tartja, hogy "külső felszólításra" oktatóik külön vizsgálóbizottságban vegyenek részt.

Felsőoktatás MTI

Palkovics: kiváló egyetemekre és főiskolákra egyaránt szükség van

Elolvasom

Kiváló egyetemekre és főiskolákra egyaránt szükség van Magyarországon a felsőoktatási államtitkár szerint. Palkovics László erről az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) 380. tanévnyitóján beszélt pénteken Budapesten. Kiemelte: világossá kell tenni, hogy a főiskola nem kisegyetem vagy előegyetem, hanem egy másik fajta intézmény, aminek ugyanolyan missziója van, mint az egyetemeknek.

1 2