Már nincs géz és jód sem abban az iskolában, ahová Áder János gyereke is jár. A szülők dobtak össze egy osztálypatikára – írta a cink.hu.  Tovább »

Még mindig 8 milliárdos tartozása van a Kliknek, bár állítják, a személyi tartozásokat rendezték.  Tovább »

Majdnem háromezer pedagógus állása kerülhet veszélybe, ha iskolaközpontokba tömörítik a felső tagozatosokat - állítja a Pedagógusok Szakszervezete...  Tovább »

Visszavette az iskolákat a Kliktől a siklósi önkormányzat, mert szerintük a központ elnyelte az általuk befizetett évi 105 millió forintot.  Tovább »

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) sokmilliós tartozása miatt megint az iskolák kerülnek szorult helyzetbe: több somogyi iskolában is...  Tovább »

Az Oktatói Hálózat Áder Jánoshoz fordult, hogy megakadályozzák a közszolgálati egyetem hatalmas előnyhöz juttatását, eközben átment az új...  Tovább »

Bővülő forrásokkal számolhat jövőre a köznevelés és a felsőoktatás területe: előbbi költségvetési támogatása hétmilliárddal, utóbbié több mint...  Tovább »

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ adóssága miatt egyre többen kerülnek szorult helyzetbe, akad olyan tanár, aki május óta nem kap fizetést...  Tovább »

Teljes az információhiány a szakképzési centrumok létrehozása körül annak ellenére, hogy szerdától 300 szakképző iskolát vesz át a Nemzetgazdasági...  Tovább »

Több jogszabály is változik a köznevelésben július 1-jétől, például ekkor kerülnek a szakképző iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól...  Tovább »

Salgótarján önkormányzata szeptembertől nem vállalja az államosított, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) fenntartásában lévő iskolák...  Tovább »

Egyre gyakoribb, hogy elbocsátják a közalkalmazottakat a Klik-hez tartozó oktatási intézményeknél, hogy közmunkásként vegyék vissza őket – írta a...  Tovább »

Kilenc vidéki egyetemi-főiskolai gyakorlóiskolát venne át az állami intézményfenntartó, a döntés elbocsátásokkal járhat.  Tovább »

Kitálalt egy tanár a Klikről, magyar gimnazistákra vadásznak a külföldi egyetemek, csökkentik a tankönyvek árát, elkezdődött a nemi erőszakkal...  Tovább »

A tanárok korántsem osztják a kormány lelkesedését oktatás terén.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X