szerző:
Eduline

Időben elkészül a tankerületi központokhoz átkerülő közel tízezer munkavállaló okirata - állítja a Klik.

©

Tegnap mi is megírtuk, hogy bár szűk két hét múlva már az állam alkalmazásában állnak majd az iskolák technikai dolgozói, új szerződésüket még nem látták.

A Klik ma közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy nem is kell új szerződés: "a dolgozó folyamatos jogviszonnyal kerül az új munkáltatóhoz, a régi kinevezése vagy munkaszerződése fennmarad, ezek módosítása történik majd meg január hónapban".

Arról is írnak, hogy tudomásuk szerint december 15-ig minden érintett munkavállalót tájékoztattak a munkáltató változásáról.

"Az okmányok előkészítése, ezzel összefüggésben a korábbi munkáltatóval történő adategyeztetés folyamatosan zajlik. A tankerületi apparátusok kiemelt feladata az okiratok előkészítése, ez ugyanis előfeltétele az illetményfizetésnek. Az okiratok aláírására, azaz a kinevezések, munkaszerződések módosítására a jogszabály szerint január 15-ig van lehetőség , hiszen a munkavállalók december 31-ig még az önkormányzatok állományában vannak. A tankerületi központokban a csaknem tízezer átkerülő dolgozó okiratai időben elkészülnek, és mindenki időben megkapja a fizetését is" - áll a Klik közleményében.