Felsőoktatás Eduline

Kivel kell versenyeznie az ELTE-nek vagy a BME-nek?

Elolvasom

A magyar egyetemeknek nem a Harvarddal vagy a Yale-lel, hanem a saját régiójuk felsőoktatási intézményeivel kell versenyezniük - hangzott el a Mit tudhatunk a magyar felsőoktatásról? című konferencián, ahol az is kiderült: az emberek többsége szereti a magyar felsőoktatást, csak nem ismeri.

Felsőoktatás Eduline

Itt a 2015-ös egyetemi rangsor: ezek a legjobb informatikai karok

Elolvasom

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem vezeti a HVG informatikai képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2015, benne tíz képzési terület és több mint negyven szak rangsorával.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Lehetetlent kér az egyetemektől a kormány

Elolvasom

Pénz, pénz, pénz - ez kellene ahhoz, hogy a vezető magyar egyetemek a kormány célkitűzésének megfelelően a világ kétszáz legjobb felsőoktatási intézménye közé kerüljenek 2020-ra. A jelenlegi állami támogatás azonban nemhogy az előrelépéshez, a stagnáláshoz is kevés - olyan egyetemekkel kellene ugyanis versenyezni, amelyek háromszor-négyszer annyi pénzből működnek, mint a legnagyobb hazai intézmények.

Közoktatás Eduline

Az öt legjobb magyarországi szakközépiskola - itt a lista

Elolvasom

Egy váci, egy egri és egy budaörsi intézmény vezeti a HVG szakközépiskolai rangsorát, de az öt legjobb közé jutott a nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola, valamint a budapesti Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola is. Hamarosan megjelenik a HVG kiadványa a 100 legjobb gimnáziumról és szakközépiskoláról, ebből szemezgetünk.

1 2 3