szerző:
Eduline

Az évek óta vezető Fazekas-gimnázium, több ELTE-gyakorlóiskola és a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium is felkerült a budapesti középiskolák 2017-es top 10-es listájára a diákok érettségi, felvételi eredményei, valamint a kompetenciamérésen szerzett pontszámuk alapján.

A Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezeti a budapesti középiskolák legfrissebb, 2017-es HVG-rangsorát. A tíz legjobb közé az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) több gyakorlóiskolája is bekerült, ahogy - más intézmények mellett - az Eötvös József, a Toldy Ferenc vagy a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium.

Mi alapján áll össze a rangsor?

A HVG-rangsor készítői az idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. Utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján rendezték sorba az intézményeket.

Rang Intézmény
1. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
2. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
3. Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium
4. Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium
5. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)
6. Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola (Budapest)
7. ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)
8. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
9. Karinthy Frigyes Gimnázium (Budapest)
10. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)

A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a szakképzés átalakításáról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt.