szerző:
Eduline

A BME, a Corvinus és az ELTE vezeti a hallgatói eredmények alapján összeállított rangsort az informatikai karok közt. Több más képzési területhez hasonlóan a vidéki intézmények e képzéskörben is az oktatói kiválóság terén jeleskednek. Ezek a legjobb informatikai képzést nyújtó karok a HVG Diploma 2016 alapján.

Egyre több diákot vesznek fel informatikus képzésre, ami meg is látszik a felvettek pontátlagán: csak két egyetemen haladta meg a 400 pontot. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán (BME VIK) és a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán érte el ezt az eredményt, így az első két helyet meg is szerezték a karok rangsorában.

A 400 pontot még az ELTE Informatikai Kar felvett hallgatói közelítették meg, így ez az intézmény lett a harmadik.

Hallgatók kiválósága - rang Intézmény

1.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar

2.

Budapesti Corvinus Egyetem - Gazdálkodástudományi Kar

3.

Eötvös Loránd Tudományegyetem - Informatikai Kar

4.

Óbudai Egyetem - Neumann János Informatikai Kar

5.

Szegedi Tudományegyetem - Természettudományi és Informatikai Kar

Az oktatói kiválóság terén már a vidéki egyetemek kerültek az élre, első helyen a Pannon Egyetem Műszaki és Informatikai Kara áll, ahol egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra csak 13 hallgató jut. Az informatikai képzéseknél általában sok tanuló jut egy oktatóra, ezért még 15-tel és 16-tal is a dobogóra lehetett kerülni.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara a második, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar pedig a harmadik lett az oktatókra koncentráló rangsorban.

Oktatók kiválósága - rang Intézmény

1.

Pannon Egyetem - Műszaki és Informatikai Kara

1.

Szegedi Tudományegyetem - Természettudományi és Informatikai Kar

3.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar

4.

Debreceni Egyetem Informatikai Kar

5.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar

5.

Óbudai Egyetem - Neumann János Informatikai Kar

HVG Diploma 2016

Gazdasági karok rangsora

Ezek a legjobb műszaki karok

A legjobb bölcsészkarok listája

Összesített rangsor - a legjobb egyetemek, főiskolák

A HVG rangsor - Diploma 2016 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megismerhetitek a pályakövetési rendszer adatait, megtudhatjátok, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, milyen "extra" szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, és milyen ösztöndíjakra pályázhattok. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.