szerző:
Eduline

Mától online is elérhető az egyetemek és főiskolák 2014-es HVG-rangsora, amely néhány nappal a felvételi jelentkezési határideje előtt még segíthet a döntésben. Az összesített rangsort az idén az ELTE, a Corvinus, a szegedi és a pécsi egyetem vezeti.

Abszolút rangsor

A HVG 2014-es egyetemi-főiskolai rangsorát itt találjátok - használatához Facebook- vagy eduline-os regisztrációra lesz szükségetek.

Ha beléptek, a nyitóoldalon az intézményi rangsort nézhetitek meg - ebben a táblázatban csak egyetemeket és főiskolákat találtok, ha az összesített kari rangsorra vagytok kíváncsiak, a bal oldalon található "Válassz rangsort" listában kell megkeresnetek az abszolút kari rangsort.

Hallgatók kiválósága

Ha elsősorban az érdekel titeket, milyen tanulmányi eredménnyel kerültek be a diákok a különböző egyetemekre és főiskolákra 2013-ban, csak rá kell kattintanotok a "Hallgatók kiválósága rang" felirat alatti "Mi ez?" gombra.

Itt megnézhetitek, hányan jelölték meg az intézményeket a jelentkezési lap első helyén, milyen a felvett hallgatók pontátlaga, hány elsőévesnek van nyelvvizsgája, illetve hányan szereztek döntős helyezést a középiskolai versenyeken. Ha csak az egyik szempont alapján rangsorolnátok az intézményeket, a fejlécben lévő nyilakra kell kattintanotok.

Oktatók kiválósága

Az "Oktatók kiválósága rang" felirat alatti "Mi ez?" gombra kattintva az egyetemek, főiskolák oktatóiról tudhattok meg többet. Például azt, hány - tudományos fokozattal rendelkező - tanár dolgozik az adott intézményben, és hogy hány hallgató jut egy tanárra. Természetesen itt is elkészíthetitek saját rangsorotokat a titeket leginkább érdeklő szempont alapján.

Képzésterületi rangsorok

Abban már biztosak vagytok, hogy bölcsész-, agrár- vagy éppen gazdasági szakra jelentkeznétek, de kíváncsiak vagytok a különböző karok helyezésére és adataira? A bal felső sarokban kiválaszthatjátok azt a képzési területet, amely érdekel titeket.

A képzésterületi rangsorokból egy kattintással készíthettek oktatói és hallgatói rangsorokat - csak annyit kell tennetek, hogy megnyomjátok az oktatói vagy a hallgatói oszlop "Mi ez?" gombját, majd kiválasztjátok a számotokra legfontosabb szempontot, és a fejlécben lévő nyílra kattintotok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!