szerző:
Eduline

Idén is a Semmelweis Orvostudományi Egyetem vezeti az intézmények összesített listáját a HVG Diploma rangsorában. Ennek fényében nem meglepő, hogy az oktatói- és hallgatói kiválóság tekintetében is a SOTE Általános Orvostudományi Kara vezet.

©

A SOTE karára jelentkeztek a legtöbben első helyen, a felvett hallgatók pontátlaga pedig 454,6 pont. A fővárosi intézménybe jelentkezett a legtöbb tanulói versenyen helyezést elért diák, ami viszont érdekes, hogy a többi orvosi karra alig jelentkeztek ilyen tanulók.

Második helyen a Semmelweis Fogorvostudományi Kara végzett, harmadik a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara lett. A legjobb informatikai karok rangsorát itt, a bölcsészeti rangsort itt, a műszaki- és a gazdasági karok helyezettjeit pedig itt és itt érhetetitek el.

Hallgatók kiválósága - rang

Intézmény

1.

Semmelweis Egyetem - Általános Orvostudományi Kar

2.

Semmelweis Egyetem . Fogorvostudományi Kar

3.

Debreceni Egyetem - Általános Orvostudományi Kar

4.

Pécsi Tudományegyetem - Általános Orvostudományi Kar

5.

Szegedi Tudományegyetejm - Általános Orvostudományi Kar

Az oktatói kiválóság rangsorát szintén a SOTE általános orvosi kara vezeti, itt tanít ugyanis a legtöbb tudományos fokozattal bíró oktató. Második a Szegedi Tudományegyetem hasonló kara, nem sokkal lemaradva, harmadik helyre pedig a debreceniek értek fel. E tekintetben az általános orvosi karok az abszolút győztesek.

Az egészségügyi karokon kevesebb a tudományos fokozattal rendelkező oktató, ami meglehetősen magas hallgatói létszámmal párosul.

Oktatók kiválósága - rang

Intézmény

1.

Semmelweis Egyetem - Általános Orvostudományi Kar

2.

Szegedi Tudományegyetejm - Általános Orvostudományi Kar

3.

Debreceni Egyetem - Általános Orvostudományi Kar

4.

Debreceni Egyetem - Gyógyszerésztudományi Kar

5.

Szegedi Tudományegyetem - Gyógyszerésztudományi Kar

A HVG rangsor - Diploma 2016 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megismerhetitek a pályakövetési rendszer adatait, megtudhatjátok, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, milyen "extra" szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, és milyen ösztöndíjakra pályázhattok. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!