szerző:
Eduline

A hallgatói kiválóság terén a BME „letarolta” a mezőnyt a műszaki területen, hiszen a nagy múltú intézmény karai foglalják el a rangsor első négy helyét. Az oktatói kiválóság szempontjából a prímet ezen a képzési területen is a vidéki egyetemek viszik.

©

A HVG 2016-os felsőoktatási rangsorának műszaki képzésterületi rangsorát hallgatói kiválóság terén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem uralja. A budapesti intézmény négy kara, a Gépészmérnöki Kar, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar, illetve az Építészmérnöki Kar áll legelöl. Az összesített listát itt találjátok. Itt pedig a legjobb gazdasági karokat láthatjátok.

Egyértelmű tehát, hogy a legjobb hallgatókat műszaki téren a BME gyűjti be a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan. A gépész- és a vegyészmérnöki karon is 430 pont fölött van a felvettek átlaga.

Hallgatók kiválósága - rang Intézmény

1.

Budapesti Műszaki Egyetem - Gépészmérnöki Kar

2.

Budapesti Műszaki Egyetem - Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

3.

Budapesti Műszaki Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar

4.

Budapesti Műszaki Egyetem - Építészmérnöki Kar

5.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar

Az oktatói kiválóság alapján készült listát holtversenyben vezeti a Pannon Egyetem Mérnöki Kar és a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara. A miskolci intézményben például csak 8 hallgató jut egy tudományos fokozatú oktatóra. A BME azért itt is megcsípett egy jó helyezést, az Építőmérnöki Kar a harmadik lett.

Oktatók kiválósága - rang Intézmény

1.

Miskolci Egyetem - Műszaki Anyagtudományi Kar

1.

Pannon Egyetem - Mérnöki Kar

3.

Budapesti Műszaki Egyetem - Építőmérnöki Kar

4.

Debreceni Egyetem - Természettudományi és Technológiai Kar

5.

Budapesti Műszaki Egyetem - Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

A HVG rangsor - Diploma 2016 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megismerhetitek a pályakövetési rendszer adatait, megtudhatjátok, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, milyen "extra" szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, és milyen ösztöndíjakra pályázhattok. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.