Közoktatás eduline/mti

Újabb akciót jelentett be a Tanítanék Mozgalom

Elolvasom

Újabb polgári engedetlenséget hirdetett a közoktatásban a Tanítanék mozgalom és a civil közoktatási platform április 15-ére, amennyiben a kormány április 12-én nem ül le velük tárgyalni - jelentette be Törley Katalin, a mozgalom képviselője sajtótájékoztatón.

Közoktatás Eduline

Ezért nem lesz egyhamar megállapodás a közoktatás helyzetéről

Elolvasom

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke ült egy asztalhoz Miklósi Lászlóval, a Történelemtanárok Egyletének vezetőjével a Magyar Balóval tegnapi adásában. Több dologban egyetértenek a két kerekasztalnál, de a műsor végére mégiscsak kiderült, hogy miért nem várható gyors megállapodás ennek ellenére. A sztrájk mindkét fél szerint egyre valószínűbb.

Közoktatás Unyatyinszki György

Mint egy sakkjátszma, olyan a kormány és a civilek levélváltása

Elolvasom

Egyre intenzívebb a levelezés a kormány és a Civil Közoktatási Platform között, a kormány úgy próbál érvelni, hogy mindenképp a Köznevelési kerekasztalba kényszerítse a civileket és a szakszervezeteket. Ezúttal a CKP igyekezett olyan javaslatokat tenni, ami a kormányt kényszerítené asztalhoz tárgyalásra.

Közoktatás eduline/mti

Az Emmi reagált a civil követelésekre

Elolvasom

A civil közoktatási platform követelései szerepelnek a köznevelési kerekasztal munkacsoportjainak témái között, ezért azt továbbra is ott tárgyalná a kormány - reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szerveződés 12 pontjára.

Közoktatás Eduline

Váratlan akciókkal lepnék meg a kormányt a tanárok

Elolvasom

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Civil Közoktatási Platform első ülése után ismertette a három munkacsoport működését. Lesz olyan csoport, mely az iskolák napi működési gondjainak megoldására dolgoz ki javaslatokat, míg egy másik a nyomásgyakorlás fenntartásán dolgozik majd. Emellett egy új országos pedagógus hálózat kiépítésébe kezdtek.

1 2 3 4