szerző:
Eduline

Soros György pénzét látják a tanárok tüntetése mögött, de a civil szervezet szerint nagyon benézték a dolgot.

©

 

A cikk szerint a Tanítanék az Alapítvány a Tanszabadságért bankszámlaszámára kéri az adományokat, amely kapott korábban támogatást a Soros-érdekkörtől.

Azonban a Tanítanék helyreigazítási kérelemmel fog élni, ugyanis szerintük rosszul járt utána az újság a pénz útjának. Mikor az említett Soros-támogatást kapta az alapítvány, a Tanítanék még nem is létezett. Egy támogatási ciklusban csak arra lehet törvényesen fordítani a támogatási összeget, ami a ciklusra vonatkozó alapítványi célok között szerepelt. Ha maradt is pénz ebből az alapítványnál, akkor sem fordíthatják más célra.

A Tanítanék közleményében örömét fejezte ki annak, hogy a Civil Közoktatási Platformot tömörítő több tucat szervezet között sem talált semmi kifogásolni valót az Origo, csupán a fenti, szerintük téves információkon alapuló cikket.

Elmarad a Tanítanék mai tüntetése, vasárnap demonstrálnak

A havazás és az ónos eső miatt elmarad a Tanítanék Mozgalom mai tüntetése. "Az időjárás miatt új időpontban: február 5-én, vasárnap 16 órakor találkozunk a Kossuth téren" - írja Facebook-oldalán a Tanítanék Mozgalom.

Soros-pénzből szervezik a Tanítanék-tüntetést címmel jelent meg egy írás kedden az Origón, melyben azt taglalják, hogy a Tanítanék Mozgalom a Soros György milliárdoshoz köthető alapítványi hálózaton keresztül tudta finanszírozni a rossz idő miatt szerdáról vasárnapra halasztott tüntetést.