Érettségi-felvételi Eduline

Jobban teljesítenek a diákok, ha nem koedukált iskolába járnak?

Elolvasom

A koedukált oktatás kudarca-e, hogy a nemeket elkülönítve oktató iskolák vezetik a tanulmányi rangsort – erről vitáznak Nagy-Britanniában, miután az érettségi vizsgákon idén is azok teljesítettek a legjobban, akik nem koedukált intézményekben tanultak. A legjobb ötven iskola közül mindössze kilencben jártak közös tanórákra a lányok és a fiúk.

Felsőoktatás Eduline

Érettségi után egy év szabi

Elolvasom

Mit csinál az, aki befejezte a középiskolát de semmi kedve rögtön belevetni magát az egyetemi/főiskolai életbe? Kivesz egy év szabit és utazgat a világban. Aki nem érti miről van szó, az valószínűleg nem egy felső-középosztálybeli angol család sarja, de nem kell kétségbeesni, nálunk is kezd elterjedni valami hasonló.

Felsőoktatás Eduline

Egyre több ausztrál diák tervezi, hogy a mezőgazdaságból fog megélni

Elolvasom

Ausztráliában több egyetemen észlelték, hogy a mezőgazdaság iránti érdeklődést felváltja az eddig divatos gazdasági és más tudományágakat, amelyek az utóbbi száz év legaszályosabb évtizedében voltak népszerűek. Az aszály tavalyi megszűnésével a mezőgazdaság, az ausztrál gazdaság fő ágazata csábító karrierlehetőséggé vált, hiszen ezen a területen nincs hiány állásokban.

Közoktatás Eduline

Rekord számú csapat a IX. BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyen

Elolvasom

Sikeresen lezajlott február 28-án a IX. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny – a Challenge24 internetes előválogatója, amelyre az idén rekord számú csapat regisztrált. Az eseményt a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete bonyolította le. Az internetes előválogatón a német UlmReds nevű német csapat érte el a legjobb eredményt, míg a legeredményesebb magyar csapat, a Monkey Island a nyolcadik helyen végzett. A május 1-3. között megrendezésre kerülő döntőre a tavalyi első 3 csapat mellet a legjobb 27 csapatot hívják meg a szervezők.

1 2