szerző:
Eduline

Egy ausztrál iskolában épp a mobilinternet veszélyeiről szólt egy előadás, mikor az előadó telefonját feltörve felnőtt tartalom került a kivetítőre.

Az egykori ausztrál rögbi és amerikai foci (NFL) játékos, Jarryd Hayne az elmúlt években az antivírusprogramokról híres Norton reklámarcaként járja az ausztrál iskolákat.

Előadása közben is épp a biztonságos internethasználatról beszélt, ám az iskola nyílt WiFi hálózatára csatlakozott mobiljával, amit lehet nem kellett volna. A telefon képernyőjét vezeték nélküli kapcsolat kötötte össze a kivetítővel, ám valaki a hálózaton keresztül pillanatok alatt bejutott Hayne rendszerébe, és egy online pornóoldalt nyitott meg - írja a Mashable.

Az elhomáélyosított felvételről a zúgó nevetés miatt sejthető, hogy mit láthattak a diákok. A Norton szakemberei szerint Hayne iPhone-ja helyett a pornóoldal jele egy Samsung készülékről érkezett.

Az eset kapcsán többem megemlékeztek arról, hogy mennyire fontos biztonságos hálózatra csatlakozni, vagy legalább a böngészési előzményeket törölni, hogy mások véletlenül se láthassák személyes dolgainkat.