Közoktatás MTI

Minden diáknak tanulnia kell pénzügyi ismereteket jövőre

Elolvasom

Tantárgyi keretek között 2016 őszétől minden diák tanulhasson magasabb szintű pénzügyi, gazdasági ismereteket - ezt a kormányzati törekvést fogalmazta meg előadásában Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten a PénzSztár konferencián.

Közoktatás MTI

Új tantárgyat talált ki a középiskolásoknak Varga Mihály

Elolvasom

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt szeretné elérni, hogy hosszabb távon a tanterv szerves részévé váljon az alapvető pénzügyi ismeretek elsajátítása, erről a tárca már belső egyeztetést kezdett az oktatási kormányzattal - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

Közoktatás Eduline

Ilyen új tantárgyakat kell tanulniuk a diákoknak - íme, a lista

Elolvasom

Szeptembertől már lovagolni is tanulhatnak az általános iskolások - legalábbis a Vidékfejlesztési Minisztérium azt ígéri, hogy az eddiginél jóval több intézményben kezdődhet meg a lovasoktatás központi támogatásból. Nem ez az egyetlen új tantárgy az iskolákban, sok meglepetés érte a tanulókat 2013 szeptemberében - összeállításunk óvodás gyerekek szüleinek, akik még a magyar-matek-töri hármasnál ragadtak le.

1 2