szerző:
Eduline

Szeptembertől már lovagolni is tanulhatnak az általános iskolások - legalábbis a Vidékfejlesztési Minisztérium azt ígéri, hogy az eddiginél jóval több intézményben kezdődhet meg a lovasoktatás központi támogatásból. Nem ez az egyetlen új tantárgy az iskolákban, sok meglepetés érte a tanulókat 2013 szeptemberében - összeállításunk óvodás gyerekek szüleinek, akik még a magyar-matek-töri hármasnál ragadtak le.

©

Lovasoktatás

Választható tantárgyként az általános iskolák harmadik, negyedik és ötödik évfolyamán indulhat el ősztől a lovasoktatás – ezt múlt héten közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Erkölcstan

Az általános iskolásoknak az ötödik osztálytól a nyolcadikig heti egy órában kötelező erkölcstant tanulniuk. A tantárgy célja a tanulók "erkölcsi érzékének fejlesztése, az európai civilizációban általánosan elfogadott erkölcsi értékek tanulmányozása és ezek alkalmazása". Aki vallásos, az erkölcstan helyett választhatja a hittant is.

Latin örökségünk

A nyolc évfolyamos gimnáziumok választható tárgya a latin örökségünk, amelyet az 5-6. évfolyamon tanulhatnak a diákok. A tantárggyal a történelem és a latin nyelv további tanulását készítik elő.

Hon- és népismeret

A tantárgy az általános iskolákban ötödiktől nyolcadik osztályig, a gimnáziumokban pedig ötödiktől a tizenkettedik évfolyamig választható. A kerettanterv szerint a közösségi és a nemzeti öntudat kialakításában segít, a diákok többek között a magyar néphagyományokról is tanulhatnak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!