szerző:
Eduline

Támogatja az egészségnevelés közoktatásba építését a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság, amely már meg is kezdte az általános iskolások képzési tervének összeállítását.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kötelező egészségtan-oktatás haladéktalan bevezetését kéri a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara, amely szerint „a lakosság egészségtudatosságának és képzettségének hiánya nemcsak veszélyeztető, de jelentős gazdasági terhet is eredményező negatív társadalmi tényező”.

A javaslatot a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság is támogatja, közleményükben azt írják, „a társadalom egészségi ismereteinek növelésével, egészségtudatosságának fejlesztésével nem csak az egyes személyek egészségi állapota javítható, de rendszerszinten csökkenthető az egészségügy különböző területeinek megterhelése. Ez nem csak financiális megtakarítással jár, de a betegbiztonság növelését is lehetővé teszi”.

„Megkezdtük általános iskolások képzési tervének összeállítását a "Teljeskörü Intézményi Egészségnevelés" (TIE) projekthez kapcsolódóan, a KLIK regionális tankerületeinek bevonásával, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének tevékeny támogatásával, egyelőre pilot jelleggel. Reményeink szerint a 2018-2019 tanévtől kezdődően egyre több tanintézményben lesz lehetőségünk a szükséges, adott életkornak megfelelő egészségügyi ismeretek átadására” – teszik hozzá.

Új tantárgyat vezethetnek be az iskolákban, ha a kormány rábólint az orvosok ötletére

A kötelező egészségtan-oktatás haladéktalan bevezetését kéri a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara, amely szerint „a lakosság egészségtudatosságának és képzettségének hiánya nemcsak veszélyeztető, de jelentős gazdasági terhet is eredményező negatív társadalmi tényező". A Magyar Orvosi Kamara kedden tette közzé elvárásait az egészségügy jelenét és jövőjét illető alapvető kérdésekben.