Új tantárgyat vezethetnek be az iskolákban, ha a kormány rábólint az orvosok ötletére

8

A kötelező egészségtan-oktatás haladéktalan bevezetését kéri a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara, amely szerint „a lakosság egészségtudatosságának és képzettségének hiánya nemcsak veszélyeztető, de jelentős gazdasági terhet is eredményező negatív társadalmi tényező”.

Forrás: Túry Gergely

A Magyar Orvosi Kamara kedden tette közzé elvárásait az egészségügy jelenét és jövőjét illető alapvető kérdésekben. A hat pont közül egy az oktatást is érintené – már amennyiben a kormány rábólintana a kamara kérésére.

hirdetés
hirdetés

„A lakosság egészségtudatosságának és képzettségének hiánya nemcsak veszélyeztető, de jelentős gazdasági terhet is eredményező negatív társadalmi tényező. Ezért haladéktalanul be kell vezetni a kötelező, Nemzeti Alaptantervbe illesztett, felmenő rendszerű egészségtan oktatást, kifejezetten e célra képzett tanárok bevonásával” – írják, hozzátéve: e lépés eredménye évtizedes távon, de garantáltan milliárdokra tehető anyagiakban és az egészségügyi ellátórendszerre háruló teher csökkenésében mérhető.

Így tanulnak majd pénzügyet az ötödikes és hatodikos iskolások

Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő feladatok is bekerülnek az általános iskola 5. és 6. osztálya számára készült matematika munkafüzetekbe, a példákat a Pénziránytű Alapítvány dolgozta ki - mondta Szolnokiné Pap Judit, az alapítvány vezető kommunikációs szakértője kedden az M1 aktuális csatornán.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (8) , melyek közül a legfrissebbek:

A Mária Terézia gimnáziumba az én idömbe volt egészségtan

sokadik Gyula

Valóban nem új tantárgy mert nekünk 1962-ben volt egészségtan tantárgyunk! Nincs új a nap alatt! :)

qwertzq

"Ma egy 15 évesnek heti 36 tanítási órája van. Lehet, hogy még megfejelik további 2 egészségtannal. Lesz neki 9. órája is, már csak az egészség nevében is."

15 évesen már halottnak a csók

Pedagógia

Egészségtan-jellegű tartalmaknak felesleges az önálló tantárgy. Be lehetne építeni tartalmi elemeket a biológia, esetleg a testnevelés oktatásába is (van belőle heti 5, elvileg abba belefér)+szövegértés-gyakorlás kompetencia/magyar irodalom órán, a tantárgyi koncentráció jegyében... Ebben a formában ráadásul lehet, hogy még hatékonyabb is lenne.

Vagyis butul a nép egyfojtában . Kell alapvető dolgokat is elmagyarázni az új nemzedéknek

1emberke

Lenne még néhány javaslatom új tantárgy(ak) bevezetésére. Jópénzért!

Kamupipőke

Ma egy 15 évesnek heti 36 tanítási órája van. Lehet, hogy még megfejelik további 2 egészségtannal. Lesz neki 9. órája is, már csak az egészség nevében is.

Egészségtan volt már iskolai tananyag régebben is!Tehát újnak nem lehet minősíteni!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X