szerző:
Eduline

Már a Vaterán és a Jófogáson is tanárokra vadásznak az iskolák, új tantárgyat vezethetnek be az általános iskolákban, változásokkal indul a 2017/2018-as tanév - ezek voltak a hét hírei.

Már a Vaterán és a Jófogáson is tanárokra vadásznak az iskolák

Már az apróhirdetési oldalakon, például a Vaterán és a Jófogáson is egymást érik az iskolai álláshirdetések, sok tantestületből ugyanis még szeptember 1-jén is több pedagógus hiányzott. Van olyan budapesti általános iskola, ahol az első osztályosoknak a tanévnyitó előtt egy nappal még nem volt tanítójuk, máshol már meg sem lepődnek, ha egy kolléga bejelenti: más szakmában próbál szerencsét. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Új tantárgy jön?

Önálló kötelező tantárgyként is megjelenhetne a pénzügyi ismeretek oktatása az iskolákban – javasolja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) most közzétett stratégiatervezete. A kormányportálon pénteken megjelent átfogó terv több érdekes javaslatot is tartalmaz mind a felnőttek, mind pedig a diákok pénzügyi oktatását illetően. A pénzügyi ismeretek tanítása jelenleg csak a szakgimnáziumokban jelenik meg önálló kötelező pénzügyi tantárgyként, máshol a kötelező közismereti tantárgyak oktatása során jelenik meg, vagy a szabad órakeret terhére választható – idézte fel az anyag. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Ezt az ösztöndíjpályázatot tilos kihagyni

Nem jött össze a felvételi, vagy nem egészen azt kaptad az egyetemi marketingképzéstől, mint amire számítottál? Esetleg pályamódosítást fontolgatsz, és érdekel az online marketing és az online média működése? Ezt az ösztöndíj-lehetőséget érdemes kihasználni: a Werk Akadémia és az Eduline közös pályázatot indít, a nyertes fél évig tandíjmentesen tanulhat a Werk új képzésén! Itt találtok bővebb információt.

Mi vár a diákokra és a tanárokra a 2017/2018-as tanévben?

Palkovics László oktatási államtitkár szerint stabil, kiszámítható és nyugodt, Balog Zoltán miniszter szerint biztonságos tanév jön. Szerintünk pedig megint rengeteg változás jön, és nem mindegyiknek fogtok örülni. Ebben a cikkben felsoroljuk.

Egyetemre küldik a minisztériumi vezetőket és a nagyköveteket

Kezdhetik az újratervezést a karrierdiplomaták: nemcsak a minisztériumi vezetőket, a nagyköveteket is beiskolázza a kormány. A most induló ötéves államtudományi mesterképzést kell elvégezniük. A teljes cikket itt olvashatjátok el.