Közoktatás Edupress

Információs nap a Pannon Egyetemen

Elolvasom

Információs napot rendeznek a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán szeptember 5-én 15 órától a nappali tagozatos hallgatóknak, szeptember 15-én 9 órától a levelező tagozatosoknak. A rendezvény célja, hogy az első éves hallgatók megismerjék az egyetemi élet "szabályrendszereit", képzésük sajátosságait, a kar hét szakja által kínálta lehetőségeket.

Közoktatás Edupress

Hiller az együttműködés fontosságát hangsúlyozta az ELTE-n

Elolvasom

Meg kell tenni mindent azért, hogy olyan tudományos műhelyek jöhessenek létre, ahol a tudás megőrzése, átadása, a hagyomány tisztelete, az új iránti nyitottság együttesen valósulhat meg - mondta Hiller István, oktatási miniszter az Eövös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanévnyitó ünnepségén.

Közoktatás Edupress

Elkezdődött a tanév a közoktatásban

Elolvasom

A 12 évfolyamon összesen 1 millió 729 ezer diáknak kezdődött el a tanév országosan, megközelítőleg százezer elsős ült iskolapadba a mai napon. Kevesebb pedagógus áll munkába, az Oktatási és Kulturális Minisztérium legfrissebb adatai szerint 6218-cal. Aki marad, annak heti két órával kell többet dolgoznia. A felsőoktatásban a hallgatók demonstrációval kezdik az új évet, az ebben a tanévben élebe lépő tandíj ellen tüntetnek Szegeden, szeptember 5-én, szerdán.

Közoktatás Edupress

Átszervezik a nemzetvédelmi egyetem működését

Elolvasom

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet (ZMNE) átszervezik, szervezeti és képzési struktúraváltást tervez a minisztérium - adta hírül az MTI. 2008. szeptemberétől már csak egy, a Hungária körúti kampuszon belül működik az egyetem, mivel az üllői úti épületet értékesítik, és az abból megszerzett pénzt a másik kampusz fejlesztésére fordítja majd az egyetem - jelentette be Szekeres Imre, honvédelmi miniszter az egyetem tanévnyitó ünnepélyén.

Közoktatás Edupress

Újságírás és szociográfia Gödöllőn

Elolvasom

A Szent István Egyetem gödöllői Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán az idén is meghirdetik a Vidéki és helyi újságírás valamint Szociográfia és népi irodalom című tárgyakat. A Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet nép- és tájrajzi tanszéki csoportja által művelt két féléves stúdiumokat bármely kar hallgatói választhatják.

Közoktatás Edupress

Továbbképezték a tanárokat

Elolvasom

Négyszáz tanár és rendszergazda vett részt az augusztus 22. és 24. között rendezett Microsoft nyári tanártovábbképző kurzusán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az ingyenes képzésen a számítástechnika-tanárok és rendszergazdák elkülönített csoportokban, testre szabott tematika alapján ismerkedhetett meg a szoftvercég újdonságaival.

Közoktatás Edupress

234. tanévét nyitotta meg az EKF

Elolvasom

Az egri Eszterházy Károly Főiskola Líceum Díszudvarán nyilvános tanévnyitó és arany díszoklevél átadó ünnepi szenátusülés keretében hivatalosan is megnyitották a 234. tanévet szeptember 7-én délelőtt.

Közoktatás Edupress

A BMF-en többen kezdik az évet mint tavaly

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) Szenátusa Ünnepi Ülését szeptember 3-án rendezte a Magyar Állami Operaházban, melyet megtisztelt jelenlétével számos hazai és külföldi társintézmény, akadémiai kutatóhely vezetője.

Közoktatás Edupress

Elkezdődött a gólyatábor Dunaújvárosban

Elolvasom

A Dunaújvárosi Főiskolára az idei felvételik után összesen 1571 gólya iratkozhat be az intézménybe, közülük 843-an nappali, 728-an levelező tagozatra. Még a tanévkezdés előtt sokukra vár a már hagyományossá vált gólyatábor, amely szeptember 5-én kezdődött.

Közoktatás Edupress

Ismét notandij.hu a HÖOK gondozásában

Elolvasom

Ismét aktívan üzemel a notandij.hu a Hallgatói Önkormánzat Országos Konferenciája gondozásában. A portál célja, hogy a tandíj kérdéséről és a múlt héten kezdődő tandíjellenes demonstrációsorozatról tájékoztassa a hallgatókat.

Közoktatás Edupress

Néhány hallgató diákigazolvány nélkül maradt

Elolvasom

Több idén felvett gólya nem élhet még az utazási kedvezmény lehetőségével, mert nem érkeztek meg a diákigazolványok néhány felsőoktatási intézményebe-adta hírül az Új Néplap. Kisfaludi László, a Diákigazolvány Ügyfélszolgálat vezetője felhívta a figyelmet, hogy a hallgatók igényelhetnek ideiglenes diákigazolványt az intézményüktől erre az időszakra.

Közoktatás Edupress

Nyelvparádé 2007

Elolvasom

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a nyelvtanulási lehetőségek kiállítását, a Nyelvparádét a RendezvényParádé Kft. és a Tudomány Nyelviskola szeptember 7-8-9-én, mindennap 10 órától a WestEnd City Center Millennium Tetőteraszán. Az ingyenes rendezvény célja, hogy a látogatókat megismertesse a nyelvtanulási lehetőségekkel, információt nyújtson a különböző nyelviskolákról, külföldi nyelvtanfolyamokról, nyelvkönyvekről vagy nyelvvizsgáról.

Közoktatás Edupress

Főiskolai tanári kinevezéseket adott át Hiller István

Elolvasom

Hiller István oktatási miniszter a Néprajzi Múzeumban főiskolai tanári kinevezéseket adott át, szeptember 10-én. A kinevezett tanároktól Hiller István azt kérte, hogy dolgozzanak együtt a magyar felsőoktatás színvonalának megerősítéséért, valamint, hogy az ország oktatása bekerüljön a világ élvonalába, és képes legyen ottmaradni.