szerző:
Eduline

Forró teával és egy levéllel várta Hoffmann Rózsát az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épülete előtt...

Forró teával és egy levéllel várta Hoffmann Rózsát az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épülete előtt több középiskolás.

A két héttel ezelőtti Szabad Oktatásért demonstráció szervezői némi várakozás után a köznevelési államtitkár egyik tanácsadójának adták át levelüket, amelyben azt írják, nyilvános vitát szeretnének folytatni a köz- és felsőoktatás problémáiról, ezért azt "javasolják" Hoffmann Rózsának, hogy kezdjen konzultációt a szakmai szervezetekkel.

Az államtitkárt a diákok a budapesti tüntetésre is meghívták, ő azonban akkor azt írta nekik, "szíves meghívásuknak, hogy az utcai demonstráción, színpadra lépve folytassunk nyílt vitát, nem kívánok eleget tenni, mert a vitának nem ez a megfelelő formája. Ám - amennyiben erre igényt tartanak - két-három képviselőjükkel szívesen találkozom egy tea mellett lefolytatott, nem sajtónyilvános beszélgetésre".

©

A szervezők Facebook-oldalukon szerda délután úgy reagáltak: "február 18-án éjfélig kap időt Hoffmann Rózsa, hogy nyilvánosan vitázzon velünk, eddig van ideje megkezdeni az általunk felsorolt szakmai szervezetekkel (mint például a Hálózat a Tanszabadságért vagy a Történelemtanárok Egylete) a valódi, nyilvános egyeztetést, párbeszédet", hozzátéve: február 19-re újabb demonstrációt szerveznek.