szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan tovább a 2020/2021-es tanévben, miben változnak az új tankönyvek és hogyan dolgoznak majd az iskolaőrök? Heti hírösszefoglalónkat olvashatjátok.

Mi lesz szeptembertől?

Veszélyhelyzet esetén csak azokban az iskolákban lenne távoktatás szeptembertől, ahol ez a járvány miatt szükséges - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). köznevelésért felelős államtitkár bízik abban, hogy hagyományosan el lehet kezdeni az új tanévet. Jocó bácsi azt kéri, ha szeptembertől újra be kell zárni az iskolákat, akkor ne legyen diák (se tanár) aki lemarad az oktatásból eszközhiány miatt.

Bár az egyetemek, főiskolák is szeretnék, ha szeptembertől személyesen folytatódhatna az oktatás, a kormány igyekszik felkészülni arra, ha szeptembertől távoktatással indulna a tanév - mutatjuk, hogyan.

Idén nem lesz budapesti Pont Ott Parti

Elmarad a 2020-as fővárosi ponthatárváró buli, de nagy valószínűséggel máshol sem fogják megtartani. Egyelőre a Pécsi Tudományegyetem állt elő online ponthúzó partyval.

Iskolaőrök

Idén ősszel 491 helyszínen kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök - tájékoztatott az Emmi. Egy újabb kormányrendelet szerint nem lehet rajtuk tetoválás, néhány kivétellel ékszer sem, és a médiának sem nyilatkozhatnak a szeptembertől elinduló iskolaőrök. Az őket érintő fizetési adatok is kiderültek: vidéken bruttó 220 ezer forint, Pest megyében és a fővárosban pedig 230 ezer forint lesz az iskolaőrök munkabére.

Az új tankönyvek

Logaritmus helyett pénzügyi játékokon keresztül tanulnak majd a diákok, az őskort és Hammurapi törvénykönyvét felváltja a magyar őstörténet, illetve jön egy új tantárgy: a digitális kultúra. Itt olvashattok összefoglalót minderről, de a törikönyvek kapcsán érdemes elolvasni egy történész kritikáját is.

40 ezer forintos bérpótlékot kapnak a józsefvárosi óvodapedagógusok

Augusztustól megemelik néhány budapesti óvodapedagógus fizetését. Az önkormányzat a bérpótlékkal azoknak a megbecsülését igyekszik kifejezni, akik a kerületi gyerekekért dolgoznak.

20-30 ezer diákot buktak el a nyelviskolák

Ráadásul a nyelvvizsga-bizonyítvány nélküli diplomák kiadása miatt több tízezer tanulót veszített el a piac, de eleve a koronavírus-járvány is okozott csökkenést - erről itt olvashattok bővebben.

Később kezdenek önálló életet a magyar fiatalok

2019-ben a 18-34 éves magyarok 62 százaléka még együtt élt a szüleivel - derül ki egy friss felmérésből, amelyről itt olvashattok részletesebben.

Elindult a visszaszámlálás! Már csak egy hét van hátra a ponthatárhúzásig

Egyre közeledik a 2020-as felvételi ponthatárhúzásának napja és hamarosan kiderülnek a felvételi eredményei. De mennyi idő van még addig? Ezen a visszaszámlálón másodpercre pontosan megnézhetitek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!