szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vidéken bruttó 220 ezer forint, Pest megyében és a fővárosban pedig 230 ezer forint lesz az iskolaőrök munkabére.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a rendőrség véletlenül nyilvánosságra hozott egy hirdetést, amiben 220 ezer forintos bruttó bérért toboroztak iskolaőröket, majd azt gyorsan törölték. A Pedagógusok Szakszervezete akkor azt nyilatkozta, megalázónak tartják a tanárokra nézve, ha az iskolaőrök valóban többet vagy ugyanannyit fognak keresni, mint a diplomás pedagógusok.

Az összegről egészen mostanáig nem lehetett tudni, hogy valós-e, azonban azóta a rendőrség honlapján közzétettek egy tájékoztatót, amelyből kiderül, hogy vidéken bruttó 220 ezer forint, Pest megyében és a fővárosban pedig 230 ezer forint lesz az iskolaőrök munkabére.

A leendő iskolaőrök már a nappali rendszerű és összesen egy hónap alatt teljesíthető képzés ideje alatt is kapnak fizetést - derül ki az iskolaőr-képzés felvételi követelményeiről és eljárási rendjéről szóló tájékoztatóból. A munkabéren kívül pedig évi bruttó 200 ezer forint és egyenruházati ellátás is megilleti majd őket.

A képzésről intézkedésre és kényszerítő eszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó-, szakmailag felkészített iskolaőrök kerülnek ki, akik közreműködnek a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Feladatuk lesz a pedagógusokkal és a tanulókkal szembeni erőszakos magatartások, valamint az azokhoz kapcsolódó egyéb jogsértő cselekmények megelőzése, szükség esetén kényszerítő eszköz alkalmazásával a nevelési-oktatási intézményekben előforduló jogsértő magatartások megakadályozása - írja a tájékoztató.

Aki szeretné kiképezni magát iskolaőrnek, annak először egy felvételi folyamaton kell részt vennie, ami egészségi, pszichológiai, valamint fizikai erőnléti alkalmassági vizsgálatokból áll.

"Bízom benne, hogy az iskolaőrségek felállítása nem az iskolák megbélyegzéséhez fog vezetni"

Úgy tűnik, olyan iskolákban is lesznek iskolaőrök, ahová azt nem kérték, valamint szükség sincs rájuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!