szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vajon mennyit fognak keresni az ősztől munkába álló iskolaőrök? A PSZ szerint megalázó a tanárokra nézve, ha az iskolaőrök többet vagy ugyanannyit fognak keresni, mint a diplomás pedagógusok.

"A pedagógus szakma megalázása!" – így reagált az ATV híradójának a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke arra, hogy 220 ezer forintos bruttó bérért toboroznak iskolaőröket. A rendőrség véletlenül hozta nyilvánosságra a hirdetést, amit azóta töröltek.  A híradó stábja megpróbálta kideríteni, hogy valós összegről van-e szó, de egyik minisztériumtól sem kaptak választ.

Csütörtökön a Baranya Megyer Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalára került fel egy hirdetés, amelyben 220 ezer forint bruttó bérért keresnek iskolaőröket.

„Hallatlan nagy bérfeszültséget fog kelteni az iskolaőrök odaállítása, ha másért nem, akkor azért is jó, hogy ez a probléma most fókuszba került, mert így most a társadalom is pontosan látja, hogyan árazták be a pedagógusokat” - mondta a csatornának Nagy Erzsébet pedagógus. Megkeresték ezzel kapcsolatban a rendőrséget is. Megkérdezték, hogy valósak-e a hirdetésben szereplő feltételek, válaszukban azt írták: "a plakát tévedésből került ki idejekorán a közösségi portálra."

„Ez a pedagógus szakma megalázása” - ezt mondta a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke Totyik Tamás, aki szerint az iskolaőrség bevezetésével a szőnyeg alá söprik a problémát, és ehelyett inkább pszichológiai teszteken kellene kiszűrni a problémás diákokat.

Nem a 220 ezer forint jövedelmet tartjuk soknak, hanem azt tartjuk felháborítónak, hogy hat év egyetem elvégzése után jelenleg 210 ezer forint bruttó az alapfizetése egy iskolapszichológusnak 6 év tanulás után. Szeptembertől jön ehhez 10% pótlék, ami 230 ezer forintra fogja bruttóban felemelni egy pályakezdő fizetését.

- mondta el Totyik Tamás.

A csatorna szerette volna megtudni a rendőrségtől, hogy valóban ezért a bérért keresnek-e iskolaőröket, de kérdéseikkel az Emberi Erőforrások Minisztériumához irányították őket. Az EMMI azt válaszolta: a Belügyminisztérium az illetékes az ügyben. A Belügyminisztérium pedig azt válaszolta: a kérdéseket az ORFK számára továbbították, ahonnan ismét azt a választ kapták, hogy forduljanak az EMMI-hez, amit egyszer már megtettek.

A fiatal tanárok hónapok óta próbálnak időpontot egyeztetni Rácz Zsófiával

A PSZ Országos Ifjúsági Tagozata március óta szeretne találkozni a fiatalokért felelős helyettes államtitkárral, de az eddigi időpontokat lemondta, azóta pedig nem kereste őket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!