szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még cafatéirát is ígérnek a kezdő pedagógusi fizetés mellé azoknak, akiknek elvégeznek egy tanfolyamot augusztusban.

A Facebookon kering egy hirdetés, amely szerint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság már kivetette a hálóját, és várja az iskolaőri posztra a jelentkezőket - írja a hvg.hu.

A hirdetés szerint az érettségizett aspiránsoknak egy 40 órás tanfolyamot kell elvégezniük augusztusban, majd szeptembertől már munkába is állhatnak. A munkáért bruttó 220 ezer forintot ígérnek, mellé pedig 200 ezer forint cafetériát. Az oldal megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, ahol azt a választ kapták, hogy idő előtt került ki a hirdetmény, a toborzás a jogszabály hatályba lépését követően kezdődik. A hvg.hu hozzáteszi, a hirdetmény tartalmával kapcsolatosan nem utalt arra, hogy az hamis volna, sőt, annyit írt még a szóvivő, hogy az ott megadott elérhetőségek is rövidesen elérhetők lesznek.

A hirdetés egy oktatási csoportba is bekerült, ahol az verte ki a biztosítékot, hogy egy ilyen szenzitív munkakör betöltéséhez elég egy gyorstalpaló az érettségi mellé, másfelől pedig az, hogy a jövendő iskolaőrök keresete a kezdő tanári fizetéssel megegyező lesz.

A ma megjelent törvény szerint szakirányú képesítés híján a tanfolyamot a munkába állástól számítva legalább 90 napon belül el kell végezni, és vizsgát kell tenni. A munkakör betöltéséhez alapvető pedagógiai és gyermekpszichológiai ismeretek, valamint a szabálysértésekkel, illetve a BTK-val összefüggő ismeretek elsajátítása is szükséges.

Hamarosan jön a csodafegyver: a tanárhiányra is jó megoldás az iskolaőrség?

Továbbra is aktuális probléma a tanárhiány. Annyira, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar azt javasolja: a kormány idén kivételesen könnyítse meg a felsőoktatásba felvételiző tanárjelöltek helyzetét.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.