szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladatuk pedig azon intézmények belső rendjének fenntartása, amelyekben erre leginkább szükség van - áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben.

A tárca tájékoztatása szerint az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben indul iskolaőrség szeptembertől. Az intézmények nevét és címét az alábbi táblázat tartalmazza. Ez a lista a későbbiekben változhat, előfordulhat, hogy egyes intézményekben egy idő után okafogyottá válik az iskolaőr jelenléte, míg más iskolák - amennyiben kérik - bekerülhetnek az iskolaőrség által érintett intézményi körbe - tudatta az Emmi. 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy július 16-tól, vagyis csütörtöktől kezdődhet meg az iskolaőrök toborzása, ugyanis ezen a napon lép hatályba az iskolaőrség felállításáról szóló törvénymódosítás. Arról is írtunk, hogy az iskolaőrök felkészítése augusztus elején kezdődhet, szeptember elsején pedig már munkába is állhatnak. Az iskolaőröknek kötelező lesz részt venniük pszichológiai alkalmassági vizsgán, amiről itt írtunk részletesebben.

Totyik Tamás: "A pedagógus szakma megalázása!"

Vajon mennyit fognak keresni az ősztől munkába álló iskolaőrök? A PSZ szerint megalázó a tanárokra nézve, ha az iskolaőrök többet vagy ugyanannyit fognak keresni, mint a diplomás pedagógusok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!