szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár a felősoktatási intézmények is szeretnék, ha szeptembertől személyesen folytatódhatna az oktatás, lehet, hogy erre a koronavírus miatt nem lesz lehetőség. Éppen ezért a kormány igyekszik felkészülni arra, ha szeptembertől távoktatással indulna a tanév. De hogyan érintheti majd ez a frissen felvételizett hallgatókat? A legújabb rendeletből kiderül.

Korábban arról írtunk, hogy a legtöbb egyetemen visszaállhat a hagyományos oktatás szeptembertől, ám a legfrissebb Magyar Közlöny szerint úgy néz ki, más opcióval is számol a kormány. Az új rendelet a frissen felvételizett hallgatókat érintheti.

Alap esetben a felsőoktatásba felvételt nyert hallgatóknak a törvény szerint az egyetemi beiratkozáskor kellene bemutatniuk a felvételihez szükséges okiratok eredeti példányát, viszont az új rendelet lehetőséget biztosít arra, hogy „ha a hallgató a tanulmányait távolléti oktatás keretében kezdi meg, az eredeti okiratait akkor kell bemutatnia, amikor a tanulmányait jelenléti oktatás keretében folytatja” – olvasható a csütörtöki Magyar Közlönyben.

Ezzel az új szabállyal a kormány felkészül arra, hogy esetleg távoktatással kell majd elindítani a következő tanévet. Alternatív megoldásokra természetesen már az egyetemek is gondoltak. A tavaszi félév tapasztalatai alapján tervezik a gyakorlatokat is, valamint hibrid oktatási eljárásokra is készülnek – tájékoztatta korábban az Eduline-t néhány felsőoktatási intézmény. Egy biztos: a tanévkezdés dátuma a legtöbb intézményben megvan, kérdés azonban, hogy ez távoktatást vagy hagyományos oktatás kezdetét fogja-e jelenteni.

Hol lesznek egyetemi gólyatáborok idén?

Megnéztük, hogy a koronavírus időszakában megtartják-e a legnépszerűbb egyetemek a gólyatáborokat, és ha igen, akkor mikor.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!