szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt - közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár azt mondta: ősszel remélhetőleg elkerülhető a rendszerszintű átállás a digitális munkarendre, és csak ott kell erről döntést hozni, ahol járványügyileg szükséges. A tanév kezdetéig még másfél hónap van, ez idő alatt az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján vizsgálják, milyen új technológiai megoldásokat lehet használni, ha újra otthoni oktatás lesz - tudatta. Hozzátette: a tanév legelejét arra is használják majd, hogy felkészüljenek a rendkívüli eseményekre.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy az érettségire felkészülés sikeres volt. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Maruzsa Zoltán szerint annak ellenére, hogy mások voltak a felkészülés körülményei, nem lettek "sem rosszabbak, sem jobbak" az érettségi eredmények. Az elégtelen osztályzatok aránya idén csupán 0,89 százalék volt, ez javulást jelent a 2013 és 2019 közötti időszak 1,5 és 1,02 százalék között mozgó értékéhez képest. A jegyek átlaga idén 3,61 volt, ami nem tér el az elmúlt öt év átlageredményétől.

Az idei érettségi statisztikáiról itt olvashattok bővebben.

Friss infók: idén 3,61 lett az érettségi átlag

Kiderült, hogyan sikerültek a 2020-as, rendhagyó érettségik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!