Érettségi-felvételi Eduline

Történelemérettségi: milyen lesz az idei feladatsor?

Elolvasom

Szerdán a történelem írásbelivel folytatódik az érettségi időszak: a feladatsor felépítése idén sem változott, a vizsgázóknak az egyszerű, rövid kérdések megválaszolása mellett több esszéfeladatot is meg kell oldaniuk. Az eduline-nak nyilatkozó tanárok szerint még megtippelni sem lehet, hogy középszinten melyek lesznek a főbb témák, két dolog azonban biztos: a nyelvhelyességre érdemes odafigyelni, a történelmi atlasz használata pedig kötelező!

Érettségi-felvételi Eduline

Matekérettségi második rész: feladatlapok és megoldások

Elolvasom

Statisztikai és térgeometriai feladat is volt az idei középszintű matekérettségi második részében - az eduline-nak nyilatkozó szaktanár szerint a választható feladatok közül a legtöbben valószínűleg a 16-os és a 18-as példát dolgozták ki. Itt nézhetitek át a feladatokat és a szaktanár által javasolt megoldásokat.

Érettségi-felvételi Eduline

Ilyen volt a matekérettségi: meglepetésfeladatok és nehéz egyenletek

Elolvasom

Akár általános iskolai tudással is meg lehetett meg lehetett oldani az idei középszintű matekérettségi több feladatát – igaz, az eduline-nak nyilatkozó szaktanár szerint a feladatsor első része nehezebb volt, mint a tavaly májusi. Az összetett, hosszabb példák között volt egyszerű és összetettebb is, a kérdések értelmezésével azonban akadhattak problémák.

Érettségi-felvételi Eduline

Matekérettségi: milyen lesz az idei feladatsor?

Elolvasom

Valószínűségszámítási és statisztikai feladat biztosan lesz az idei középszintű matekérettségin, de koordinátageometriai és térgeometriai feladatra, valamint függvényekre is számíthatnak az érettségizők – állítják az eduline által megkérdezett szaktanárok. Középszinten 89 316-an, emelt szinten 2941-en vizsgáznak kedden.

Érettségi-felvételi Eduline

A Móricz-novella volt a legnépszerűbb a diákok között

Elolvasom

Könnyűnek tartják az idei középszintű magyarérettségi szövegértési és szövegalkotási feladatsorát az eduline-nak nyilatkozó diákok, többségük a Móricz Zsigmond-novellát választotta, a Nemes Nagy Ágnes-műhöz kapcsolódó kérdések között azonban találtak olyat, amelyre - szerintük - nem volt egyértelmű válasz.

Érettségi-felvételi Eduline

Ilyen a magyarérettségi: nagy meglepetések és diákbarát feladatok

Elolvasom

Kettesre könnyű, ötösre nehéz volt megírni az idei középszintű magyarérettségi feladatsorát az eduline-nak nyilatkozó középiskolai tanárok szerint. A szövegértési kérdések megválaszolásához kellett némi irodalmi háttértudás, a feladatlap második részében szereplő érveléses témát pedig csak az választhatta nyugodt szívvel, aki alaposan felkészült.

1
356 357 358 359 360
377