szerző:
Eduline

Milyen középiskolai jegyeket váltanak pontokra a 2018-as egyetemi-főiskolai felvételin? Íme, az összes infó.

©

A magyar, a matek, a történelem és az idegen nyelv mellett valamelyik természettudományos tárgy eredményét is figyelembe veszik a felsőoktatási felvételin. Amikor kiszámolják a felvételi pontszámot, a középiskolai eredmények közül az öt fő tárgyból szerzett (utolsó két év végi) érdemjegyeket adják össze, majd duplázzák - így maximum 100 pontot szerezhettek.

magyar nyelv és irodalom (évenként a 2 osztályzat számtani átlaga),
történelem,
matematika,
legalább két évig tanult választott idegen nyelv (vagy nemzetiségi nyelv és irodalom),
egy, legalább két évig tanult választott természettudományos tantárgy vagy két, legalább egy évig tanult, választott természettudományos tantárgy.

Még egy fontos határidő jár le csütörtökön, erre kell figyelniük az idén érettségizőknek

Csütörtökig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal. Mint írták, 2018-ban a tavaszi érettségivizsga-időszak május 4-től június 29-ig tart. Az írásbeli vizsgákat május 4-28. között rendezik. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdete június 7., vége június 14. A középszintű szóbeli vizsgák időszaka június 18-tól 29-ig tart.

Természettudományos tárgyak

Természettudományos tárgy a biológia, a földrajz, a kémia, a fizika, a természetismeret és természettudomány. Ha nem volt olyan természettudományos tárgyatok, amelyet legalább két évig tanultatok, két − legalább egy évig tanult − természettudományos tárgy év végi jegyeivel is számolhattok.

A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás