Érettségi-felvételi Eduline

Az érettségi "sztárjai"

Elolvasom

Az érettségikre általában két dolog nagyon igaz: mindig mindenkinek van róla véleménye, és – ha kis mértékben is – de tetten érhetők benne a társadalmi változások. Egyes politikusoknál a valóságshowk "sztárjai" és Kádár János érettségi tételként való szerepeltetése már kiverte a biztosítékot - ők nem kerültek be végül. A környezetvédelmi témák és a romakérdés viszont visszaköszön már a legújabb feladatsorokban.

Érettségi-felvételi Eduline

Ha nem jön az árvíz, ma fejeződtek volna be az írásbeli érettségik

Elolvasom

Kedd reggel 8 órától különböző idegen nyelvi, 14 órától pedig központi követelményekre épülő, valamint egyedileg akkreditált vizsgatárgyakkal folytatódnak az írásbeli érettségik. Eredetileg ezzel fejeződtek volna be a tavaszi írásbeli érettségik, ám azok a diákok, akik a viharos időjárás és az árvíz miatt múlt hétfőn nem tudtak levizsgázni a középszintű informatika gyakorlati érettségin, a jövő hétfőn 7.30-kor kezdődő vizsgán pótolhatják azt a rendelkező miniszteri határozat alapján.

Érettségi-felvételi Eduline

Érettségi: spanyol és hittan írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Elolvasom

Reggel 8 órakor a spanyol nyelvi közép- és emeltszintű, 14 órától a katolikus, református hittan, valamint a bibliaismeret-Hit Gyülekezete emeltszintű írásbelikkel folytatódnak a tavaszi érettségik. A katolikus, illetve református hittan vizsgatárgyakból mindössze egy-egy, míg a Hit Gyülekezete vizsgatárgyból három helyszínen öt vizsgázó tesz emelt szintű érettségi vizsgát.

Érettségi-felvételi Eduline

Elnézett dátumok, kiszivárgott tételek: az elmúlt évek érettségi botrányai

Elolvasom

Egyelőre úgy fest, hogy a 2010-es írásbeli érettségik rendben lezajlottak – és ez nem kis dolog. Nem voltak ugyanis mindig zökkenőmentesek az elmúlt húsz év érettségi időszakai, a tétellopásoktól kezdve az írásbelik felcserélén át nagyjából minden létező módon sikerült már elrontani a vizsgákat, sőt olyan is előfordult, hogy egy igazgató elnézte a dátumot és egy héttel a hivatalos időpont előtt íratta meg az érettségit.

Érettségi-felvételi Edupress

Az érettségi tárgyak hatvan százalékát néhányan választják csak

Elolvasom

196 tantárgyból érettségizhetnek idén középszinten a diákok, illetve tovább 89 vizsgatárgyat választhatnak emelt szinten, mindezek közül pedig mindössze 19 tárgyból maturálnak ezernél többen. Ez azt jelenti, hogy az érettségizők többsége a választható tárgyak mindössze 9,6 százalékában ad számot tudásáról, a többi tárgyat a diákok kevesebb mint egy százaléka választja. Az Oktatási Hivatal elnöke, Bakonyi László szerint azonban nem kizárólag az elaprózott tárgyak felelősek a rendszer költségességéért. Az érettségi központi költségeire összesen 1 milliárd 350 millió forintot különített el idén a kormány.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt vannak a biológia érettségi hivatalos megoldásai

Elolvasom

Csütörtökön reggel a kémia, délután a földrajz írásbelikkel folytatódtak közép- és emelt szinten az érettségi vizsgák. Közben pedig már megnézhetőek a szerdai biológia feladatlapjai és a hivatalos megoldások is, az emelt szintű feladatsorba pedig becsúszott az idei vizsgaidőszak első hibája, igaz ez egy olyan apróság volt amit a legtöbb vizsgázó észre sem vett.

Érettségi-felvételi Eduline

Közép- és emelt szintű angol érettségi hivatalos megoldások

Elolvasom

Már letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról az angol érettségi feladatlapok, illetve a hivatalos javítókulcs is. Az eduline-on csütörtökön már megnézhettétek a nem hivatalos, középiskolai szaktanárok által javasolt megoldásokat, most viszont már a minisztérium által kiadott és elfogadott javítási útmutató is elérhető, közép- és emelt szinten is.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt van a töriérettségi hivatalos javítókulcsa

Elolvasom

Már letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról a töriérettségi feladatlapok, illetve a hivatalos javítókulcs is. Az eduline-on szerdán már megnézhettétek a nem hivatalos, középiskolai szaktanárok által javasolt megoldásokat, most viszont már a minisztérium által kiadott és elfogadott javítási útmutató is elérhető.

1
358 359 360 361 362
368