Felsőoktatás Eduline

Tizenöt jel, hogy tovább kellene tanulnod

Elolvasom

Nem tudjátok eldönteni, hogy továbbtanuljatok-e mester- vagy doktori képzésen? Dolgozni kezdtetek, de visszavágytok az iskolapadba? A Huffington Post az univerzum "jeleit" gyűjtötte össze, amelyek segíthetnek a döntésben.

Felsőoktatás Eduline

Használhatatlan diplomák: miért választanak "tömegszakokat" a felvételizők?

Elolvasom

Amikor egy 17-18 éves tanuló a középiskolai pályafutásának a végéhez ér, két utat választhat. Elköszön a magyar oktatási rendszertől, és kipróbálja magát a munka világában, vagy a felsőoktatási rendszerben folytatja a tanulmányait (esetleg valamilyen szakmát tanul, ha a középiskolában erre nem volt lehetősége) - olvasható a Munkahelyi Terror blogon.

Közoktatás Eduline

Nem tetszik az LMP-nek a szakképzés átalakítása

Elolvasom

Az LMP ellenzi a szakiskolai osztálylétszámok növelését és a tanulók "erőszakos átterelését az érettségit és továbbtanulást lehetővé tevő középiskolákból a szakképzésbe" - írta közleményében Osztolykán Ágnes és Kaufer Virág.

Közoktatás Eduline

Nyolc milliomos, aki még érettségit sem szerzett

Elolvasom

Dollármilliók sorsáról döntenek, egymás után kötik meg a jobbnál jobb üzleteket - pedig soha nem szereztek diplomát, sőt még érettségit sem. A Forbes magazin listáján szereplő milliomos rapper, a tehetségkutatók világhírű zsűritagja és a Szilícium-völgy egyik legendás befektetője jóval az érettségi előtt kibukott az iskolából.

Felnőttképzés Eduline

Tőzsdeiskolák: haszonra váltott tudás

Elolvasom

Tőzsdei ismereteket nem csak brókereknek érdemes szerezni. A tudás ugyanis azok számára is hasznos lehet, akik „csupán” anyagi biztonságra törekszenek. Az érdeklődők legalább két tucat tőzsdeiskola közül válogathatnak.

Felsőoktatás Eduline

Hány hónap után találnak állást a diplomás pályakezdők?

Elolvasom

Minden második hallgató továbbtanulna az alapképzés elvégzése után, több mint negyedük akár külföldi kurzusokon is részt venne. Tízből heten a diploma megszerzése után is szakterületükön helyezkednének el, ugyanakkor a hallgatók kétharmada már a diploma megszerzése előtt, de legkésőbb három hónapon belül állást talált – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) kutatásából.

Közoktatás Eduline

Világgazdaság: a továbbtanulásért dolgoznak a diákok

Elolvasom

Az idén a továbbra is kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt a nyáron munkát vállaló diákok többségét elsődlegesen nem a nyaralás, a szórakozás költségeinek előteremtése motiválja, hanem a tanulmányaik folytatásához, a megélhetéshez szükséges anyagi feltételek megteremtése a cél - írta keddi számában a Világgazdaság.

1 2 3 4 5 6