Felsőoktatás Eduline

Ezek a legjobb német egyetemek

Elolvasom

Népszerű célpont a magyarok körében Németország, ha továbbtanulásról van szó. Teljesen érthető, hiszen remek helyeket szereztek a legfrissebb világranglistán az ország intézményei.

Közoktatás Eduline

Nem épp úgy választanak pályát a diákok, mint ahogy az iparkamara szeretné

Elolvasom

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) már a 7. osztályosoknál szeretne képet kapni arról, hogy milyen pályaválasztás előtt állnak a diákok, illetve annak minden körülményéről. Mint kiderült, bár többen szeretnének magasabbra jutni, mint szüleik, mégis az ő helyzetük a meghatározó. Akinek munkás szülei vannak, nagy eséllyel ő is egy üzemben köt ki. A hiányszakmák azonban az informatika kivételével nem a legnépszerűbbek.

Közoktatás Unyatyinszki György

Te tudnád 13 évesen, hogy mit dolgoznál élet végéig? Pedig ezt várhatják el tőled

Elolvasom

A középiskolai szakképzés komoly átalakulás előtt áll, a szakiskolákból kialakuló és szakgimnáziumokban alig lehet majd különbséget találni, kivéve, hogy durván megvágnák, hogy milyen tantárgyakat tanulhatnak a diákok. Az új rendszerben 13-14 évesen kellene olyan döntést hoznotok, ami meghatározná, hogy milyen területen dolgoztok életetek végéig. Leírjuk, hogy miért.

Felsőoktatás Eduline

Ezeket a területeket "hagyják ott" a leggyakrabban a hallgatók

Elolvasom

Minden ötödik diák tanul tovább mesterképzésben vagy másik alap-, illetve osztatlan képzésben, esetleg - jóval kisebb arányban - felsőoktatási szakképzésben. A legnagyobb arányban a pedagógus-, a tanári, az orvosi és a jogi képzésekről kikerülő hallgatók közül választanak másik szakterülethez tartozó szakot.

Felsőoktatás Eduline

Mit árul el rólatok a diplomátok?

Elolvasom

Mennyire beszédesek a szokásaitok? Ki lehet találni belőlük, hogy milyen szakon végeztetek, vagy most mit tanultok az egyetemen? Tudományos szempontból tökéletesen megalapozatlan, de annál szórakoztatóbb tesztet ajánlunk.

Felnőttképzés Eduline

Mégis népszerűek az OKJ-s képzések?

Elolvasom

Egyre vonzóbbak az OKJ-s képzések, legalábbis a 18 és 25 év közöttiek szívesen választanak OKJ-s tanfolyamot az érettségi után a Perfekt Zrt. adatai szerint. Nem véletlenül: nehéz államilag finanszírozott egyetemi-főiskolai képzésre bekerülni, és a felsőoktatási tanulmányok is egyre drágábbak.

1 2 3 4 5 6