Közoktatás MTI

Egyre nehezebben tudják megvenni a tanszereket a családok

Elolvasom

Az iskoláskorú gyermeket nevelő magyar családok csaknem egyötöde számára vállalhatatlanul nagy anyagi terhet, 50 százalékuk számára pedig jelentős, nehezen megoldható kiadást jelent a szeptemberi iskolakezdés - hangzott el az Ökumenikus Segélyszervezet hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

Közoktatás MTI

Ismét emelkednek a tanári fizetések

Elolvasom

Az új pedagógus-előmeneteli rendszer 2013. szeptember 1-jei bevezetése után immár harmadik alkalommal növekszik generálisan a pedagógusok bére szeptember 1-jétől. Emellett kisebb jogszabályi változások is várhatók az új tanévben - írja a kormany.hu oldalon közzétett tanévkezdő kiadvány.

Közoktatás MTI

Ma tartják a nemzeti tanévnyitót Budapesten

Elolvasom

Ma tartják a nemzeti tanévnyitót a főváros XI. kerületében, az Ádám Jenő Általános Iskolában. Az ünnepségen beszédet mond Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár.

Közoktatás MTI

Köznevelési államtitkár: végre helyén kezelik a tanárok munkáját

Elolvasom

Az iskolarendszer átalakításának, átszervezésének az volt a célja, hogy Magyarországon minden gyermek a képességeihez mérten tudjon a köznevelési rendszerben képesítést szerezni - mondta a köznevelési államtitkár szerdán a Miskolci Egyetemen tartott szakmai tanévnyitón. Czunyiné Bertalan Judit szerint a pedagógus-életpályamodell olyan egzisztenciális elismerést ad, amely hosszú idő után helyén kezeli a tanárok elvégzett munkáját.

Közoktatás eduline/mti

Az Emmi szerint nem lesz tankönyvkáosz az iskolákban

Elolvasom

A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba, áruk átlagosan húsz százalékkal csökkent és a diákok hatvan százaléka ingyen kapja azokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

Közoktatás Eduline

Hogyan jön a vodka az iskolakezdéshez?

Elolvasom

Elindították iskolakezdési akcióikat a bevásárlóközpontok - jó néhány azonban egészen furcsán válogatta össze a "back to school" vagyis "vissza az iskolába" felirat alá kerülő termékeket. Galéria.

Közoktatás Eduline

A hét hírei: a Marx-szobortól az állami tankönyvekig

Elolvasom

Beszámoltunk róla, hogy eltűnik a Corvinus aulájából a Marx-szobor, megnéztük, mennyit keresnek a különböző végzettségű pályakezdők, és milyen változások várják a diákokat szeptembertől a közoktatásban. Utánajártunk, hogyan spórolhattok az egyetemi tankönyveken, és hogyan pályázhattok a különböző ösztöndíjakra. Ezek voltak a hét hírei.

Közoktatás Eduline

Infografika: így változtak a tankönyvek árai

Elolvasom

2008 óta jelentősen csökkent a tankönyvcsomagok ára az általános és középiskolákban. A 2014/2015-ös tanévben átlagosan 11 ezer forintot kell fizetniük a szülőknek, azoknak viszont, akik az új, állami fejlesztésű tankönyvekből tanulnak majd, olcsóbb lesz az iskolakezdés.

Közoktatás Eduline

Közmunkásokkal pakoltatják a tankönyveket

Elolvasom

A rendőrség mellett a közmunkások is részt vesznek a tankönyvek rakodásában és szállításában - írja a 444.hu. Az első tankönyvek szerdán, egy miskolci iskolába érkeztek meg - azokról a kiadókról, akiknek a könyvei nem értek időben a KELLO raktáraiba, "feketelistát" tettek közzé.

1
4 5 6 7 8 9 10