szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pannon Egyetem alapvetően hagyományos oktatásra készül szeptembertől, azonban a tavaszi félév tapasztalatait felhasználva egyes esetekben a hibrid rendszert is alkalmazza.

Gál Balázs, a Pannon Egyetem oktatási igazgatója kifejtette, a 2020/2021 őszi félév tantárgyi tematikáit olyan formában alakították ki, hogy azok egy „áttérés” folyamán ne okozzanak fennakadást. Az egyetem rendes oktatási menetében felkészültek egy esetleges újabb karantén-helyzetre, így ha szükséges, év közben már zökkenőmentes lehet az átállás. Az oktatási igazgató tájékoztatása szerint az előző félév digitális oktatásából sok minden megmarad.  

A hagyományos évkezdés során - a kormány hatályos szabályozásai alapján - a Pannon Egyetem a biztonsági előírásokra is kiemelten odafigyel. A tavalyi félévhez hasonlóan a hallgatók várhatóan ismét egy kockázatelemzési kérdőív kitöltését követően iratkozhatnak, illetve jelentkezhetnek be az intézménybe - írják közleményükben.

A vírus jelenlegi terjedése alapján az egyetem vezetése úgy gondolja, hogy az óralátogatás a túlzsúfolt oktatási terek elkerülésével normál módon történhet.

De gondolkodunk abban, hogy a nagylétszámú előadásokat távolléti formában valósítjuk meg – mondta el Gál Balázs.

Az egyetem minden épületében biztosítják a kézfertőtlenítési lehetőséget (ezek töltöttségét folyamatosan ellenőrzik), valamint naponta kétszer a sűrűn látogatott közösségi terekben virucid felületfertőtlenítést és intenzív szellőztetést hajtanak végre. A kollégisták, a hallgatói ügyintézés céljából érkezők, és a sportolni szándékozó diákok testhőmérsékletét az épületek bejáratánál ellenőrizni fogják.

A Pannon Egyetem intézkedési terve alapján a 2020/2021-es tanévben az elsőéves hallgatók online iratkozhatnak be. A kollégiumi beköltözéskor a hallgatót kísérő személy nem léphet a szálláshely épületébe, valamint a közös helységekben a bentlakók kötelesek szájmaszkot használni. Az elhelyezéskor lehetőség szerint arra is figyelnek, hogy egy-egy kollégiumi szobába azonos csoportbeosztásban lévő, azonos tantermi órákat látogató hallgatók kerüljenek.

A 2020/2021-es tanévben az egyetem gólyatáborai, gólyabáljai és tanévnyitói elmaradnak - az utóbbit viruálisan tartják meg.

Arról, hogy a többi egyetemen milyen formában és milyen járványügyi intézkedések mellett indítják a tanévet, itt írtunk korábban.

Két koronavírusos hallgató van a Széchenyi István Egyetemen

Még el sem kezdődött az egyetemeken az őszi szorgalmi időszak, de már most sorra jelentik be a koronavírusos eseteket. Most a Széchenyi István Egyetem adott tájékoztatást arról, hogy megjelent náluk a vírus.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!