szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy olvasónk küldte a Színművészetin vasárnap körbeküldött levelet, miszerint az egyetem körül kialakult helyzet megvitatása és elemzése miatt egy héttel később kezdődne a tanév. Hivatalos megerősítést egyelőre még nem kaptunk.

Cikkünk frissült

Upor László, felmondási idejét töltő rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes vasárnap délután az egyetem előtt felolvasta a rektori utasítást és hivatalosan is megerősítette a híreket.

"A Színház- és Filmművészeti Egyetemet a hallgatók szeptember 1-jén elfoglalták, tiszta és világos követeléseiket megfogalmazták, üzenetükkel embereket, fontos szervezeteket, magyar művészeket, tudósokat maguk mellé tudtak állítani. Hangjuk százszor messzebb hangzik, mint az előző hónapokban a miénk. Az egyetem szenátusának és vezetőségének lemondása is azt fejezte ki, hogy a történteket nem tudjuk elfogadni" - olvasható a hallgatóknak kiküldött levélben.

Mint írják, az egyetemen kialakult helyzet feltétlen elemzést és megvitatást igényel és azt, hogy az egyetem polgársága együtt folytassa a fórumokon való közös gondolkodást, az osztályokkal való találkozást. Ezért az egyetemfoglaló hallgatókkal egyetértésben a tanév nem kezdődne el szeptember 7-én az SZFE-n. A kezdés dátumát egy héttel későbbre halasztanák, így a tanév rendje is megváltozna, illetve a beiratkozás határideje is szeptember 13-ig kitolódna.

Amint kapunk hivatalos tájékoztatást, beszámolunk róla.

A hétvégén folytatódnak az SZFE-n a tiltakozó akciók. Vasárnap délutánra a hallgatók élőláncot szerveznek az egyetem és a Parlament közé, ahol egy úgynevezett Carta Universitatis-t, akarnak kézről kézre eljuttatni a Parlamentig. Ez a dokumentum lényegében arról szól, hogyan képzelik el az egyetem jövőjéről szóló párbeszédet.

Énekkel búcsúztatták Máté Gábort a színművészetis hallgatók

Egykori és jelenlegi tanítványai szerveztek meglepetést Máté Gábornak a Színművészeti elé, őrségének idejére. A Kossuth-díjas színész és rendező két napja jelentette be, hogy 27 év után elbúcsúzik a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!